DELIKATESA ZO ZEMIAKOV, ktorej sa nebudete môcť nabažiť – rýchla večera za pár centov!

- Advertisement -

Toto je jedlo našich starých materí, ktorému sa aj inak hovorí Strašanka. Pýtate sa, prečo Strašanka? Pretože, celým hrncom musíte na konci zatriasť aby sa chute prepojili.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 veľkú cibuľu, 1 menšia

500 g kyslej kapusty

1 malú mrkvu

- Advertisement -

bravčová masť

1 ks klobásy

100 g slaniny

Mletú červenú papriku, rasca, mleté čierne korenie

kyslú smotanu

- Advertisement -

Postup:

Do hrnca si dáme variť nové zemiaky v šupke, keď sú uvarené, scedíme a olúpeme. Na bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu. Keď už má cibuľka zlatohnedú farbu, pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu, kyslú kapustu, dochutíme soľou a korením.

Na samostatnej panvici opražíme ďalej menšiu cibuľku, slaninu a klobásku – pridáme rascu. Opražené mäsko pridáme do hrnca s kyslou kapustou a na záver pridáme nakrájané zemiaky. Hrniec prikryjeme pokrievkou a poriadne s ním zatrasieme, aby sa nám všetky suroviny premiešali.

Želáme vám dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články