Toto je jedlo našich starých materí, ktorému sa aj inak hovorí Strašanka. Pýtate sa, prečo Strašanka? Pretože, celým hrncom musíte na konci zatriasť aby sa chute prepojili.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 veľkú cibuľu, 1 menšia
500 g kyslej kapusty
1 malú mrkvu
bravčová masť
1 ks klobásy
100 g slaniny
Mletú červenú papriku, rasca, mleté čierne korenie
kyslú smotanu
Postup:
Do hrnca si dáme variť nové zemiaky v šupke, keď sú uvarené, scedíme a olúpeme. Na bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu. Keď už má cibuľka zlatohnedú farbu, pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu, kyslú kapustu, dochutíme soľou a korením.
Na samostatnej panvici opražíme ďalej menšiu cibuľku, slaninu a klobásku – pridáme rascu. Opražené mäsko pridáme do hrnca s kyslou kapustou a na záver pridáme nakrájané zemiaky. Hrniec prikryjeme pokrievkou a poriadne s ním zatrasieme, aby sa nám všetky suroviny premiešali.
Želáme vám dobrú chuť!