Deti tento dezert milujú. Nejde do neho žiadna smotana a hotový je okamžite

- Advertisement -

Pripravte si lahodný dezert z čerstvého bobuľovitého ovocia a krému. V tomto prípade boli použité maliny.

Na prípravu potrebujete:

  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 30 g škrobu
  • 30 g masla
  • 10 g vanilkového cukru

Na ovocnú vrstvu potrebujete:

  • 500 g malín alebo iného mrazeného ovocia
  • 100 g cukru
  • 1 PL škrobu

- Advertisement -

Postup

Polovicu mlieka nalejte do hrnca a položte na oheň. Zvyšok mlieka vymiešajte s vajcami.

Zmiešajte všetky suché prísady v samostatnej nádobe.

Suchú zmes nasypte do mlieka s vajíčkami a vymiešajte dohladka.

Keď mlieko začne vrieť, prilejte k nemu vyššie uvedenú zmes, premiešajte a varte do zhustnutia.

- Advertisement -

Do horúceho krému pridajte maslo a miešame dohladka. V procese ochladzovania krém občas premiešajte, aby sa na vrchu nevytvorila šupka a nevznikli hrudky.

Na ovocnú vrstvu si zmiešajte cukor so škrobom.

Maliny varte na miernom ohni s cukrom a škrobom. Priveďte k varu, odstavte z ohňa a nechajte vychladiť.

Do dezertného poháru si dajte pár lyžíc krému, potom ovocnú vrstvu a opäť krém. Aby krém nestlačil ovocnú zmes, pridávajte ho po bočnej strane pohára.

- Advertisement -

 

Vložte ich na pár hodín do chladničky, pred podávaním ozdobte nastrúhanou čokoládou podľa chuti – bielou, mliečnou alebo tmavou.

 

Zdroj: youtube.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články