Pokiaľ tiež máte radi medové či krémové dezerty tak ako ja, potom je tento recept na fantastické medové rezy s orechmi a bielou čokoládou presne pre vás!
Pokiaľ teda hľadáte nejakú tú novú inšpiráciu k nedeľnej káve, myslím si, že pre vás máme riešenie v podobe tejto medovej mňamky.
Už sa vám zbiehajú sliny? Poďme si teda spoločne prichystať tieto fantastické medové rezy!
Výborný recept na medové rezy:
Čo budeme potrebovať:
medové cesto:
- 300 g hladkej múky
- 100 g cukru
- 3 lyžice medu
- 70 g masla
- 2 ks vajec
- 1 ČL jedlej sódy
orechové cesto:
- 6 ks vajec
- 50 g cukru
- 3 dl vody
- 0,5 dl oleje
- 150 g hladkej múky
- pol vrecka prášku do pečiva
- 100 g mletých orechov
krém:
- 3 žĺtky
- 150 g cukru
- 2 vrecká van. pudingu
- 1 l mlieka
- 1 sáček van. cukru
- 250 g masla
Ako postupovať:
1) Začneme medovým cestom. Jednoducho si zmiešame všetky uvedené ingrediencie práve na medové cesto. Dôkladne premiešame a rozdelíme na 2 časti. Každú časť si umiestnime na plech a pečieme pri 180 stupňoch zhruba 10 minút.
2) Teraz orechové cesto. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. V druhej mise si zmiešame všetky zvyšné ingrediencie na orechové cesto. Nakoniec primiešame aj bielkový sneh. Dôkladne premiešame a umiestnime na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch zhruba 25 minút
3) Medzi tým pokračujeme s krémom. Klasickým spôsobom si uvaríme puding . Pridáme tiež žĺtky a stále miešame pokiaľ nám puding nezhustne potom odstavíme z plameňa. Po vychladnutí pridáme maslo, ktoré dôkladne rozmiešame.
4) Teraz už len náš dezert dáme dohromady. Na prvý medový plát natrieme polovicu nášho krému. Nasleduje orechový plát, druhý medový plát a na plát zvyšok nášho krému. Vrch si môžeme prizdobiť nasekanými orechmi a tiež rozpustenou bielou čokoládou.