Do kuracích pŕs sme urobili zárezy. Kuracie prsia robím len podľa toho FAMÓZNEHO RECEPTU

- Advertisement -

Toto je jeden z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov, ako si pripraviť mimoriadne chutné a šťavnaté kuracie prsia (Hassselback).

Tento efekt dosiahnete tým, že zárezy v nich naplníte chutnou zmesou špenátu a kozím syrom. Vďaka tomu, každým kúskom budete prežívať kulinársky zážitok.

Ak ste ešte nepočuli o Hasselback, je to originálna technika vyvinutá v reštaurácii vo Švédsku (reštaurácia Hasselbacken alebo tak príbeh pokračuje) v ktorých malé zárezy  v zemiakoch ( niečo ako akordeón) naplnili slaninou a syrom.

Výsledok bol chrumkavý zemiak z vonku a vo vnútri vynikajúc mäkký zemiak so slaninou a syrom v každom súste. Dnes už je možne tento spôsob vidieť na každom kroku na všetky spôsoby, jablká, sladké zemiaky či kuracie prsia.

Ingrediencie:

- Advertisement -

3 šálky špenátu

½ šálky kozieho syra (alebo feta)

½ lyžičky mletej červenej papriky

4 kuracie prsia

Soľ a čierne korenie

- Advertisement -

2 lyžičky papriky

½ šálky nastrúhanej mozzarely alebo čedaru

Takže tu vám prezentujeme jednoduchý špenátovo – syrový kurací Hasselback:

Začnete tým, že si uvaríte čerstvý špenát až kým nebude pôsobiť ako keby bol zvädnutý (cca 3-5 minút) potom pridajte kozí syr a štipku červenej papriky a varte to až kým sa syr nerozpustí (približne  1 minúta)

Do kuracích pŕs spravte zárezy približne centimeter a pol od seba asi do ¾ hrúbky pŕs. Opatrne, nechceme ich prerezať.

- Advertisement -

Prsia naplníme špenátovo  – syrovou zmesou….

Okoreníme to soľou, čiernym korením a červenou paprikou

Na vrch nastrúhajte trochu mozzarely alebo čedaru a dajte do rúry na cca 25 minút na približne 200°C. A to je všetko

Posledných 10 minút prepnite rúru z pečenia na grilovanie a syr nadobudne extra bublinky a hnedastú farbu.

Ako môžete vidieť, špenát a syr bude v každom kúsku. Tento recept si určite zamilujete.

Niečo podobne môžete spraviť aj v kombinácii s:

Ugrilovanou paprikou a feta syrom

Jablko, šunka a čedar

Slanina a modrý syr

Divoká ryža a huby

Kombinácie nie sú obmedzené, je to len na vašej kreativite.

Ešte si to raz rýchlo zhrňme 🙂

Nahrejte si rúru na 200°C, plech vyložte papierom na pečenie

Vo veľkej panvici si uvarte špenát na olivovom oleji a potom pridajte kozí syr kým sa nerozpusti

Nazerané kuracie prsia si pripravte na plech  a môžete ich naplniť zmesou

Vrch posypte syrom soľou korením a červenou mletou paprikou

Pečte 20-25 minút. Ak chcete môžete nechať 10 minút grilovať.

zdroj: lifeaspire.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články