Ingrediencie:
- 2,5 kg bravčového kolena
- 4 strúčiky cesnaku
- ½ ČL korenia
Na varenie mäsa:
- 1,5 l vody
- 3 ks nového korenia
- 1 PL soli
- 1 ks cibule
- 10 ks celého čierneho korenia
- 2 bobkové listy
Mäso povarte vo vode so všetkými ingredienciami – 3 až 4 hodiny. Varte pod pokrievkou na miernom ohni. Hodinu pred koncom pridajte cibuľu.
Mäso nechajte vychladnúť a nakrájajte ho na malé kúsky.
Zrežte si plastovú fľašu – odstráňte hrdlo.
Mäso zmiešajte s korením, prelisovaným cesnakom, soľou a inými koreninami podľa vašej chuti.
Mäso následne natlačte do fľaše.
Zalejte to trochou vývaru, bude stačiť pár naberačiek a zakryte potravinárskou fóliou.
Fľašu vložte na noc do chladničky.
Po vybratí ju rozrežte a hotovú tlačenku môžete servírovať rovno na tanier.