Tlačenka z kuracích pŕs sa stane okamžitou voľbou nielen na večeru, ale aj raňajky. Vyskúšajte tento recept a neoľutujete!
Potrebujete
- Kuracie prsia
- Soľ
- Želatína
- Cesnak
- Korenie podľa chuti
- Voda alebo kurací vývar
Postup
Najlepšie je použiť 1 kg pŕs, ale ak si prajete, môžete vziať stehná a odrezať z nich mäso.
Mäso nakrájame na malé kúsky, zmiešajte ho so soľou a korením, s ktorým najčastejšie marinujete kuracie mäso.
3-4 strúčiky cesnaku nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte s mäsom. Nechajte 15 – 20 minút odstáť.
3 lyžice vody alebo vývaru zmiešajte so 60 g želatíny. Počkajte, kým želatína napučí – približne 15 minút.
Mäso zmiešajte so želatínou.
Vezmite formu na pečenie, vyložte do nej mäso, zarovnajte ho a zakryte alobalom.
Rúru predhrejte na 170 stupňov a mäso pečte 1 hodinu. Vyberte ho a nechajte vychladnúť. Následne ho vložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc. Prajeme vám dobrú chuť!
Tip: Ak budete používať iný druh mäsa, čas pečenia sa predĺži na 1,5 – 2 hodiny.
Zdroj: .