DOKONALÁ kuracia tlačeneka hotová hneď. Bude ju milovať celá rodina

- Advertisement -

Tlačenka z kuracích pŕs sa stane okamžitou voľbou nielen na večeru, ale aj raňajky. Vyskúšajte tento recept a neoľutujete!

Potrebujete

  • Kuracie prsia
  • Soľ
  • Želatína
  • Cesnak
  • Korenie podľa chuti
  • Voda alebo kurací vývar

Postup

Najlepšie je použiť 1 kg pŕs, ale ak si prajete, môžete vziať stehná a odrezať z nich mäso.

- Advertisement -

Mäso nakrájame na malé kúsky, zmiešajte ho so soľou a korením, s ktorým najčastejšie marinujete kuracie mäso.

3-4 strúčiky cesnaku nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte s mäsom. Nechajte 15 – 20 minút odstáť.

3 lyžice vody alebo vývaru zmiešajte so 60 g želatíny. Počkajte, kým želatína napučí – približne 15 minút.

Mäso zmiešajte so želatínou.

Vezmite formu na pečenie, vyložte do nej mäso, zarovnajte ho a zakryte alobalom.

- Advertisement -

Rúru predhrejte na 170 stupňov a mäso pečte 1 hodinu. Vyberte ho a nechajte vychladnúť. Následne ho vložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc.  Prajeme vám dobrú chuť!

Tip: Ak budete používať iný druh mäsa, čas pečenia sa predĺži na 1,5 – 2 hodiny.

 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články