Málokto by odmietol takéto úžasné raňajky. Zemiaky, šunka, vajcia sú kombináciou, ktorá vám ponúkne potrebné zasýtenie a uspokojivý gastronomický zážitok.
Čo na to potrebujete?
- 4 stredne veľké zemiaky
- 4 vajcia
- Zelená cibuľka
- 120 g šunky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice múky
- rastlinný olej
Postup
Zemiaky ošúpte a nakrájajte škrabkou. Môžete ich tiež nakrájať nožom, ale kúsky by mali byť mimoriadne tenké.
Zemiaky namočte na 7-10 minút do vody. Zlejte vodu. K zemiakom pridajte nakrájanú zelenú cibuľu (2-3 kúsky) a šunku. Osoľte a okoreňte.
Do zemiakovej zmesi pridajte múku a 4 bielka (žĺtky zatiaľ preložte na tanier a prikryte niečím, aby sa nezvetrali). Premiešajte .
Nalejte trochu oleja do panvice. Vložte pár polievkových lyžíc zmesi zemiakov a v strede vytvorte dieru.
Možnosť pre tých, ktorí nemajú radi tekutý žĺtok: nalejte žĺtok do stredu 3 minúty po vyprážaní a nastavte malý plameň.
Otočte, smažte ďalšie 3-4 minúty a odstráňte zo sporáka. Žĺtok bude úplne uvarený.
Možnosť pre tých, ktorí majú radi tekutý žĺtok: osmažte zemiakovú zmes, kým nie je opečená z oboch strán približne 3-4 minúty, otočte ju, vložte žĺtok do stredu, počkajte 20-30 sekúnd a odstráňte z tepla.
Môžete servírovať! Prajeme vám dobrú chuť.