Rýchly recept na dezert z dlhých piškótov. Toto spojenie všetkých ingrediencií bude mať úspech u vašej rodiny aj priateľov.
Potrebujeme:
- 150 ml mlieka
- 200 g dlhých piškót
- forma s rozmermi 22×28 cm
Na polevu:
- 30 ml mlieka
- 40 g masla
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g mandľových plátkov
Na puding:
- 10 g vanilínového cukru
- 40 g vanilkového pudingu
- 75 g cukru
- 400 g mlieka
Na krém:
- 200 g cukru
- 5 žĺtkov
- 300 g masla
Na plát dezertu:
- 75 g múky
- 160g cukru
- 5 bielkov
- 250 g vlašské orechy
Postup:
Najprv namočíme piškóty do mlieka a odložíme si ich nabok.
Vyšľaháme krém zo žĺtkov, cukru a masla.
Potom si pripravíme hustý puding z cukru, mlieka a pudingového prášku, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Keď sa tak stane, pridáme do pudingu vopred pripravený krém.
Prichystáme si aj plát z dezertu. Cukor vyšľaháme s bielkami na tuhý sneh, pridáme orechy a múku. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre 25 minút na 180 stupňoch. Po upečení necháme vychladnúť.
Vrátime sa k piškótam, na polovicu z nich navrstvíme 1/2 pudingu s krémom. Uložíme navrch upečený plát. Potrieme opäť krémom zmiešaným s pudingom a poukladáme piškóty.
Na ozdobenie vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s mliekom, ktorou polejeme celý dezert. Môžeme posypať plátkami mandlí.
Zdroj: tesciowagotuje.pl