Na túto rýchlu a lahodnú pochúťku potrebujeme suroviny, ktoré určite nájdete doma.
Ingrediencie:
5 stredných zemiakov
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička mletej papriky
2-3 vetvičky tymiánu
2 kuracie prsia
1 cibuľa
2 paradajky
2 papriky
rastlinný olej
1 lyžica paradajkového pretlaku
100 ml vody
100 g tvrdého syra
Postup:
Zemiaky umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do misky. Posypeme soľou, čiernym korením, paprikou a pridáme tymián. Dôkladne vymiešame. Následne ich uložíme na plech vedľa seba.
Pečieme 20-25 minút v predhriatej rúre na teplote 200 stupňov. Medzitým si nakrájame kuracie prsia a paradajky na prúžky. Rovnako aj cibuľu a papriku.
Na panvici rozohrejeme olej a pridáme kuracie prsia. Dusíme okolo 3-4 minút. Pridáme cibuľu, nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. Podusené suroviny následne položíme na zemiaky.
Z paradajkového pretlaku a vody pripravíme omáčku a polejeme ňou zemiaky aj mäso. Tvrdý syr nastrúhame a posypeme ho po celom plechu. Pečieme ešte 10 minút na 200 stupňoch.
Zdroj: kulinarnababcia.pl