Dokonalý švajčiarsky sneh z vaječných bielkov a cukru: Torty, aj zákusky budú vďaka nemu majstrovským dielom!

- Advertisement -

Tento švajčiarsky bielkový sneh má po vyšľahaní dokonalú konzistenciu na tvorbu pusiniek, ružičiek ale aj ornamentov. 

Schne aj pri izbovej teplote, zvonku sa vytvorí krehká kôrka a zvnútra je vlhký. Torty, aj dezerty vďaka nemu vyzerajú ako umelecké dielo!

Potrebujeme:

120 g vaječných bielkov (približne zo 4 stredne veľkých vajec)

240 g kryštálového cukru (vrátane 1 balíčka vanilkového cukru)

1/4 ČL kyseliny citrónovej

- Advertisement -

Postup:

Podľa princípu švajčiarskej pusinky by množstvo cukru malo byť dvojnásobkom množstva bielkov. 

Tento krém si môžete prifarbiť potravinárskymi farbivami a získate tak skutočne efektný dizajn vašich ornamentov.

Ako prvé si bielky oddelíme od žĺtkov do samostatnej kovovej misy alebo hrnca.

Potom si bielky zmiešame s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom a do druhého hrnca si dáme zovrieť vodu.

K bielkom a cukru pridáme aj štvrť lyžičky kyseliny citrónovej. 

Všetko spolu vyšľaháme, potom umiestnime nad hrniec s vriacou vodou a šľaháme ešte asi 5 – 6 minút. aby sa cukor úplne rozpustil a sneh bol krásne ťahavý a nadýchaný. 

- Advertisement -

Teraz sneh odstránime z vodného kúpeľa a šľaháme ešte pár minút. 

Sneh teraz preložíme do misiek a prikryjeme potravinárskou fóliou. Môžeme si ho nafarbiť potravinárskymi farbivami. 

Teraz už môžeme vytvárať ozdoby podľa vlastného vkusu. Ozdoby výborne schnú pri izbovej teplote. 

Veľa šťastia!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články