Tento švajčiarsky bielkový sneh má po vyšľahaní dokonalú konzistenciu na tvorbu pusiniek, ružičiek ale aj ornamentov.
Schne aj pri izbovej teplote, zvonku sa vytvorí krehká kôrka a zvnútra je vlhký. Torty, aj dezerty vďaka nemu vyzerajú ako umelecké dielo!
Potrebujeme:
120 g vaječných bielkov (približne zo 4 stredne veľkých vajec)
240 g kryštálového cukru (vrátane 1 balíčka vanilkového cukru)
1/4 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
Podľa princípu švajčiarskej pusinky by množstvo cukru malo byť dvojnásobkom množstva bielkov.
Tento krém si môžete prifarbiť potravinárskymi farbivami a získate tak skutočne efektný dizajn vašich ornamentov.
Ako prvé si bielky oddelíme od žĺtkov do samostatnej kovovej misy alebo hrnca.
Potom si bielky zmiešame s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom a do druhého hrnca si dáme zovrieť vodu.
K bielkom a cukru pridáme aj štvrť lyžičky kyseliny citrónovej.
Všetko spolu vyšľaháme, potom umiestnime nad hrniec s vriacou vodou a šľaháme ešte asi 5 – 6 minút. aby sa cukor úplne rozpustil a sneh bol krásne ťahavý a nadýchaný.
Teraz sneh odstránime z vodného kúpeľa a šľaháme ešte pár minút.
Sneh teraz preložíme do misiek a prikryjeme potravinárskou fóliou. Môžeme si ho nafarbiť potravinárskymi farbivami.
Teraz už môžeme vytvárať ozdoby podľa vlastného vkusu. Ozdoby výborne schnú pri izbovej teplote.
Veľa šťastia!