- Advertisement -
Ak ste milovníci „Marlenky“, musíte jednoznačne vyskúšať tento recept na kakaovú marlenku s čokoládovým krémom.
Ten je úplne neodolateľný….
Poteší Vás ale hlavne to, že s koláčom nie je žiadna práca. Vaša rodina bude prekvapená tým, čo ste jej pripravili.
Na tomto lahodnom dezerte si určite pochutí úplne každý.
- Advertisement -
Chutí totiž vážne dokonale a zamiluje si ho ihneď po prvom ochutnaní každý.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
CESTO
- 40 dkg hladkej múky
- 18 dkg masla
- 2 vajcia
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice medu
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
KRÉM
- 1 l mlieka
- 2 čokoládové pudingy
- 15 dkg práškového cukru
- 25 dkg masla
- Mleté vlašské orechy (na posypanie)
Takto budeme v recepte postupovať:
- Všetky suroviny na cesto zmiešajte v mise dohromady. Rozdeľte na 5 častí. Plech s veľkosťou 25 × 30 cm vysteľte papierom na pečenie, jednotlivé časti vždy navrstvite na plech a upečte jednotlivé pláty. Každý plát pečte zvlášť 6-7 minút na 180 stupňov.
- Teraz pripravte krém. Pudingy uvaríte podľa návodu na obale. Do teplého pudingu potom primiešate maslo.
- Potom už len stačí dezert poskladať. Plát, krém, plát, krém. A tak pokračujete až do vyčerpania všetkých surovín.
- Hornú vrstvu tvorí krém, zasypaný orechy. Marlenka nechajte chladiť do druhého dňa.
Máme hotovo.
- Advertisement -
Prajeme Vám dobrú chuť.
- Advertisement -