História zmrzliny je stará viac ako 5 tisíc rokov. Táto starodávna pochúťka sa prvýkrát objavila vo forme mrazeného ovocného džúsu. Až v čase Napoleona Bonaparteho sa zmrzlina stala populárnou aj vo vysokých kruhoch. O tom chcem dnes hovoriť.
Budete prekvapení, aké ľahké je pripraviť si domácu zmrzlinu ! Potrebujete iba tri ingrediencie a zaobídete sa bez zmrzlinovača.
Potrebujeme:
Potrebujeme:
Smotanu na šľahanie 500 ml
Práškový cukor 100 g
Vanilín 0,2 lyžičky
Postup:
Vyberte najtučnejšiu smotanu na zmrzlinu. Dajte ich do chladničky.
Kombinujte vychladenú smotanu s práškovým cukrom a vanilkou. Šľaháme najmenej 5 minút, kým sa neobjaví nadýchaná pena.
Vložte zmes na noc do mrazničky.
Hneď ako zmes začne tuhnúť, vyberte nádobu z mrazničky a zmrzlinu rozšľahajte pomocou mixéra alebo ručného mixéra (šľahanie pomáha rozbiť ľadové kryštály a štruktúra zmrzliny je hladká a jednotná).
A na druhý deň ráno bude váš dezert hotový!