DOMÁCI orechový twister. Dám na cesto zakrútim, dám piecť a je to hotové

- Advertisement -

Na výrobu zapletaných buchiet s orechovou náplňou zvoľte nízkotučný tvaroh (9 %). A nepreháňajte to so sekaním orechov. Treba ich rozdrviť na omrvinky.

Ingrediencie

  • 270 g tvarohu
  • 170 g cukru
  • Štipka soli
  • 290 g múky
  • 100 g vlašských orechov
  • 1 čl práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 8 g vanilkového cukru
  • 2 pl slnečnicového oleja
  • 10 g prášku do pečiva
  • 50 g masla

Postup

Tvaroh vymiešajte s 2 vajíčkami, vanilkovým cukrom, 70 g obyčajného cukru a soľou. Zmiešajte ingrediencie v mixéri, kým sa cukor úplne nerozpustí.

- Advertisement -

Do tvarohovej zmesi preosejte múku s práškom do pečiva, pridajte slnečnicový olej a vymieste vláčne cesto.

Zvyšnou múkou posypte pracovnú dosku a cesto. Vyformujte gule. Každú guľu rozvaľkajte na placku.

- Advertisement -

Orechy nasekajte na čo najmenšie kúsky. Pridajte maslo s cukrom a všetko rozmixujte dovtedy, kým nezískate zjednotenú konzistenciu.

Plnku rovnomerne rozotrite na každú vrstvu cesta s preložte ho do 3 vrstiev.

Každý kúsok cesta nakrájajte na 8 pásikov a zatočte.

- Advertisement -

Plech vysteľte papierom na pečenie a naukladajte naň pripravené cesto, ktoré potriete vajíčkom. Pečte v rúre vyhriatej na 180-190 °C asi 20 minút.

Upečené pečivo posypte práškovým cukrom a môžete podávať!

Uvarte si čaj a čoskoro sa celá vaša rodina stretne pri dobrote z toho jemného pečiva. S akou inou plnkou by ste si ich vedeli predstaviť?

Zdroj: sovkusom.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články