Dnes je na pultoch obchodov obrovský výber majonéz: pre všetky chute a za všetky ceny. Kedysi nič také neexistovalo a naše babičky si majonézu vyrábali vlastnoručne. Prečo to nevyskúšať?
Zapíšte si, ako si doma vyrobiť majonézu s mliekom.
Vrcholom tohto receptu je rýchlosť, s akou sa dá obľúbená omáčka vyrobiť. Stačí pár minút a už môžete obliať šalát alebo výrobok podávať k inému jedlu. Nemajte obavy zo surových vajec v domácej majonéze: žiadne tam nie sú!
Na výrobu domácej majonézy je najlepšie použiť rastlinný olej bez príchutí. A rozhodnite sa pre 5 % ocot. Ak máte len 9 %, namiesto 2 PL pridávajte 1,5 PL. Pridajte 3 PL a majonézu s mliekom podávajte na stôl!
Ingrediencie
Mlieko 100 ml
Slnečnicový olej 200 ml
Horčica 1 čajová lyžička
Cukor – 2 čajové lyžičky
Soľ – polovica Č. lyžičky
Ocot – 2 čajové lyžičky
Varenie
Zmiešajte rastlinný olej a mlieko pri rovnakej teplote. Pridajte soľ, cukor a šľahajte mixérom do zhustnutia.rastlinný olej a mlieko
Pridajte horčicu a ocot, vymiešajte do hladka a pridajte horčicu.
Tento jednoduchý recept na domácu majonézu sa teraz objavil vo vašej kuchárskej knihe. Táto všestranná omáčka sa hodí ku každému jedlu.