Ak ste dostali chuť na niečo sladké, ponúkame vám jednoduchý bavorský dezert, ktorý má len jedinú nevýhodu – musíte ho nechať odstáť v chladničke najmenej 6 hodín.
Preto je lepšie, ak sa do jeho prípravy pustíte ešte deň pred samotnou konzumáciou. Cukrári nazývajú tento proces stabilizáciou.
Ingrediencie
- 20 g želatíny
- 3 žĺtky
- 60 g cukru
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 250 ml mlieka
- 250 g smotany
Postup
Práškovú želatínu zalejte studeným mliekom (50 ml) a nechajte napučať.
Medzitým si vymiešajte žĺtky, vanilkový a biely cukor s mliekom. Šľahajte do hladka a postavte to na sporák.
Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezhustne a neobjavia sa prvé bublinky.
Potom do vriacej smotany pridajte napučanú želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí.
Teraz pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte.
Hotovú zmes vložte do silikónovej formy (prípadne do krabice od mlieka) a následne vložte do chladničky stuhnúť na 6 hodín. Hotovo!
Technológia prípravy zahŕňa pridanie čokolády a ovocného pyré, ktoré budú predstavovať prírodné arómy. Urobte to ešte pred pridaním želatíny. Pridáva sa tam aj bobuľovité ovocie, sušienky a dokonca aj rôzne cukrovinky. Pred podávaním môžeme „Bavorský dezert“ posypať strúhaným kokosom alebo poliať polevou. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: mirhitrostey.com