Domáci smotanový dezert. Tromfne aj komplikované zákusky z časopisov

- Advertisement -

Ak ste dostali chuť na niečo sladké, ponúkame vám jednoduchý bavorský dezert, ktorý má len jedinú nevýhodu – musíte ho nechať odstáť v chladničke najmenej 6 hodín.

Preto je lepšie, ak sa do jeho prípravy pustíte ešte deň pred samotnou konzumáciou. Cukrári nazývajú tento proces stabilizáciou.

Ingrediencie

  • 20 g želatíny
  • 3 žĺtky
  • 60 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 250 g smotany

Postup

- Advertisement -

Práškovú želatínu zalejte studeným mliekom (50 ml) a nechajte napučať.

Medzitým si vymiešajte žĺtky, vanilkový a biely cukor s mliekom. Šľahajte do hladka a postavte to na sporák.

Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezhustne a neobjavia sa prvé bublinky.

Potom do vriacej smotany pridajte napučanú želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí.

- Advertisement -

Teraz pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte.

Hotovú zmes vložte do silikónovej formy (prípadne do krabice od mlieka) a následne vložte do chladničky stuhnúť na 6 hodín. Hotovo!

Technológia prípravy zahŕňa pridanie čokolády a ovocného pyré, ktoré budú predstavovať prírodné arómy. Urobte to ešte pred pridaním želatíny. Pridáva sa tam aj bobuľovité ovocie, sušienky a dokonca aj rôzne cukrovinky. Pred podávaním môžeme „Bavorský dezert“ posypať strúhaným kokosom alebo poliať polevou. Prajeme vám dobrú chuť!

- Advertisement -

 

Zdroj: mirhitrostey.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články