Nič nechutí lepšie ako jedlo, ktoré si pripravíte z vlastných surovín. Tento recept na vlašský šalát vám rozhodne zachutí viac, než šaláty zo supermarketov. Navyše je príprava jednoduchá a rýchla.
Ingrediencie:
5ks varených zemiakov
300g diétnej šunkovej salámy
150g čerstvého hrášku
4ks sterilizovanej uhorky
250g majonézy
1PL horčice
1 – 2ks cibule
Čierne mleté korenie, soľ
Postup:
1.) Začnite uvarenými zemiakmi, ktoré si ošúpte a nakrájajte na drobné kocky.
2.) Pomôžte si kolieskom, ktoré používame pri príprave zemiakov na zemiakový šalát, tak docielite naozaj drobné kúsky zemiakov.
3.) Do druhej misky si pripravte cibuľu nakrájanú nadrobno a k nej pridajte čierne korenie a soľ, premiešajte a nechajte chvíľu odstáť.
4.) Keď cibuľa zmäkne, pridajte ju k zemiakom a všetko spolu zalejte sladko-kyslým nálevom, ktorý získate zo sterilizovaných uhoriek.
5.) Použite 100 – 200 ml a poriadne šalát premiešajte.
6.) Opäť si nechajte šalát odstať a medzitým si pripravte salámu.
7.) Tú nakrájajte na tenké rezančeky. Rovnako na drobné kúsky nakrájajte aj uhorku.
8.) Potom k zemiakom pridajte salámu, uhorky a hrášok.
9.) Všetko spolu poriadne premiešajte, podľa chuti ešte pridajte soľ alebo čierne korenie, pridajte majonézu a horčicu a opäť spolu všetko poriadne premiešajte.
10.) Ak sa vám zdá majonéza príliš kyslá, môžete pridať cukor.
11.) Potom šalát odložte do chladničky aby sa všetky chute spolu spojili.
12.) Šalát môžete podávať osobitne s pečivom alebo je aj vhodnou ingredienciou na chlebíčky pod šunku.
foto: instagram.com/petulavas/ instagram.com/kristynaparolova/