Zapekané zemiaky so šunkou, vajcami a bylinkami je pripravený jednoducho a rýchlo.
Čo na to potrebujete?
- 5 zemiakov
- 1 cibuľa
- 170 g šunky
- 6 vajec
- 200 g bieleho jogurtu
- 2 pl dijonskej horčice
- 1 čl soli
- 1/3 lyžičky čierneho korenia a mletej papriky
- 170 g syra
- bylinky, cesnak
Postup
Zemiaky uvarte a po uvarení ich ošúpte.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte ju na spenenom masle.
Šunku nakrájajte na kocky a pridajte k cibuli – premiešajte a osmažte
Zemiaky nastrúhajte na hrubom strúhadle a zmiešajte ich s cibuľou, šunkou a strúhaným syrom.
Pridajte jogurt, horčicu, soľ a korenie podľa chuti a dobre premiešajte.
Zapekaciu misu potrite rastlinným olejom a vložte do nej pripravenú zemiakovú zmes. Zarovnajte ju a pečte asi 25 minút na 200 stupňoch.
Po uplynutí času vyberte pekáč a urobte do zmesi 6 otvorov. Do každého otvoru dajte po jednom vajíčku. A nechajte piecť ešte 10 minút.
Pri servírovaní nakrájajte „koláč“ na porcie, posypte ho nasekanou zelenou cibuľkou, bylinkami a môžete podávať. Skvele sa hodí k rôznym omáčkam.
Zdroj: .