Dvojfarebný koláč zebra, hotový hneď- Vedeli by sme ho jesť aj dookola!

- Advertisement -

Každý je zvyknutý na klasickú verziu tohto lahodného koláča. No vďaka pridaniu krupice bude tento koláč ešte mäkší a nadýchanejší.

Potrebujete:

  • 170 g múky
  • 200 g krupice
  • 2 vajíčka
  • 200 g cukru
  • 200 g kefíru
  • 90 g masla
  • 1 čl jedlej sódy
  • 1 pl slnečnicového oleja
  • 3 pl kakaa
  • Vanilka (voliteľné)

Postup

Zmiešajte kefír, sódu, múku, krupicu a nechajte to 30 minút pôsobiť, aby krupica dobre napučala.

- Advertisement -

Maslo zmiešajte s cukrom, vanilkou a vajcami. Teraz pridajte zmes z kefíru a krupice, všetko dôkladne premiešajte.

Cesto rozdeľte na 2 rovnaké časti a do jednej z nich nasypte kakao, premiešajte.

Vezmite formu s odnímateľným dnom, vymastite ju olejom a vylejte cesto, striedavo bielu a hnedú zmes. Aby bol koláč ešte originálnejší, vytvorte pomocou špáradla pavučinu.

Rúru predhrejte na 200 stupňov a pečte 35 – 40 minút.

Ak je to žiaduce, koláč môžete ozdobiť čokoládovým fondánom alebo polevou. Môžete si vyrobiť skvelú tortu a rozrezať ju na dve časti a potrieť ľubovoľným krémom.

- Advertisement -

Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.

Pre nové zaujímavé články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články