Ešte nikdy som nemala lepší nepečený dezert. Keď ho ochutnáte, nebudete chcieť prestať jesť

- Advertisement -

Keď nemáte čas ani chuť na pečenie koláčov, ale chcete niečo sladké, na záchranu prídu rýchle dezerty. Na ich prípravu nepotrebujete používať rúru, mixér a ani veľa času v kuchyni.

Lahodný koláč s krémom a polevou je toho ukážkovým príkladom. Pripravuje sa celkom jednoducho. Najhlavnejšie je počkať, kým tento dezert strávi pár hodín v chladničke.

Na prípravu tohto jemného koláča by sa mala použiť kyslá smotana. Ale dá sa ľahko nahradiť prírodným hustým jogurtom. Takáto prísada tento sladký dezert len vylepší.

Potrebujete

- Advertisement -
  • 400 g čokoládových keksov
  • 750 g smotany
  • 3 vajcia
  • 300 g cukru
  • 60 g múky
  • 20 g vanilkového cukru
  • 160 g masla
  • 40 g kakaového prášku

Postup

V hrnci zmiešajte múku a 200 gramov cukru. Pridajte vajcia a všetko vymiešajte do hladka.

Pridajte kyslú smotanu a opäť všetko dôkladne premiešajte metličkou.

- Advertisement -

Varte na miernom ohni, nezabudnite miešať. Keď krém začne hustnúť, znížte teplotu a stále miešajte. Keď sa výsledná zmes uvarí, počkajte 2 minúty a odstráňte ju zo sporáka.

Ihneď pridajte vanilkový cukor a 100 gramov masla. Dôkladne premiešajte.

Do formy vložte štvrtinu čokoládových sušienok. Navrch pridajte tretinu horúcej smotany a uhlaďte. Takto vytvarujte koláč.

- Advertisement -

V hrnci zmiešajte kakao a 100 gramov cukru.

Pridajte 150 gramov kyslej smotany a dôkladne premiešajte. Varte na miernom ohni, nezabudnite miešať. Všetok cukor by sa mal rozpustiť. Hneď ako zmes začne vrieť, počkajte 30 sekúnd a odstráňte ju zo sporáka.

Pridajte 60 gramov masla a všetko dôkladne premiešajte.

Koláč ihneď polejte polevou a vložte ho do chladničky na 5 hodín.

Okraje koláča môžete odrezať a ozdobiť podľa vlastného želania: bobuľovitým ovocím alebo orechmi. Tento dezert je skvelým doplnkom k šálke horúceho nápoja. Verte, že po vyskúšaní tohto dezertu ho budete pripravovať pravidelne pre celú rodinu.

Zdroj: sovkusom.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články