INGREDIENCIE:
800 g bravčovej panenky
350 g nakrájaných húb
150 g syra gorgonzola
500 ml smotany na varenie
100 ml bieleho vína
3-4 strúčiky cesnaku
Na marinádu:
1 lyžica horčice
1 lyžica dižónskej horčice
2 lyžičky sušeného majoránu
0,5 lyžičky tymiánu
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
1 lyžička soli
POSTUP:
Cesnak rozpučíme, pridáme zvyšné suroviny do marinády a všetko dôkladne vymiešame. Panenku nakrájame na plátky a ľahko poklepeme prstami. Následne mäso potrieme marinádou. Plátky mäsa osmažíme z oboch strán na bravčovej masti.
Mäso vezmeme s panvice a na rovnakej bravčovej masti osmažíme huby až kým sa z nich nevyparí voda.
Do inej panvice nalejeme smotanu, víno, pridáme nasekaný cesnak a syr. Všetko miešame až do roztopenia syra, kedy pridáme aj osmažené huby. Do omáčky potom pridáme aj osmažené plátky mäsa a všetko spolu dusíme do zhustnutia omáčky. Dochutíme korením a soľou.
Zdroj: smakiweroniki.p