FAMÓZNA omáčka na viac AKO 1000+ jedál. K rezňom, na cestoviny aj na grilovačku!

- Advertisement -

Bez ohľadu na to, aké rôznorodé jedlá sme už konzumovali, nič sa nevyrovná čerstvo uvareným cestovinám. Ich príprava je jednoduchá, no sú prípady, kedy nastanú komplikácie v podobe zlepenia alebo rozvarenia cestovín.

Ak tento osud postihol aj vás, nezúfajte – domáca omáčka pomôže vyriešiť akúkoľvek situáciu. Vďaka jednoduchému receptu a ľahko dostupným surovinám sa dá pripraviť už za pár minút.

Ingrediencie

  • 5 pl rastlinného oleja
  • 50 g masla
  • 5 čl pšeničnej múky
  • 5 pl paradajkovej pasty
  • 750 ml vývaru
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
  • 5 pl kyslej smotany

white ceramic bowl with pasta and red tomato on brown wooden table                       unsplash

Postup

- Advertisement -

Do panvice pridajte olej a maslo. Zahrejte to na miernom ohni.

Pridajte múku a metličkou alebo vidličkou premiešajte všetko tak, aby ste získali hladkú konzistenciu bez hrudiek.  

Pridajte paradajkovú pastu a znova premiešajte.

Potom začnite postupne prilievať vývar a po každom pridaní dobre premiešajte. Namiesto vývaru môžete použiť aj obyčajnú vodu.

Osoľte a okoreňte podľa potreby a pridajte svoje obľúbené korenie. Na záver pridajte kyslú smotanu a hneď ako omáčka zovrie, odstavte ju zo sporáka.

- Advertisement -

томатная подлива к макаронам

Táto chutná, voňavá a výdatná omáčka sa čoskoro stane súčasťou nejedného vášho jedla. Nezabudnite tento recept zdieľať so svojimi priateľmi na Facebooku!

 

Zdroj: mirhitrostey.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články