Bez ohľadu na to, aké rôznorodé jedlá sme už konzumovali, nič sa nevyrovná čerstvo uvareným cestovinám. Ich príprava je jednoduchá, no sú prípady, kedy nastanú komplikácie v podobe zlepenia alebo rozvarenia cestovín.
Ak tento osud postihol aj vás, nezúfajte – domáca omáčka pomôže vyriešiť akúkoľvek situáciu. Vďaka jednoduchému receptu a ľahko dostupným surovinám sa dá pripraviť už za pár minút.
Ingrediencie
- 5 pl rastlinného oleja
- 50 g masla
- 5 čl pšeničnej múky
- 5 pl paradajkovej pasty
- 750 ml vývaru
- soľ, čierne korenie podľa chuti
- 5 pl kyslej smotany
Postup
Do panvice pridajte olej a maslo. Zahrejte to na miernom ohni.
Pridajte múku a metličkou alebo vidličkou premiešajte všetko tak, aby ste získali hladkú konzistenciu bez hrudiek.
Pridajte paradajkovú pastu a znova premiešajte.
Potom začnite postupne prilievať vývar a po každom pridaní dobre premiešajte. Namiesto vývaru môžete použiť aj obyčajnú vodu.
Osoľte a okoreňte podľa potreby a pridajte svoje obľúbené korenie. Na záver pridajte kyslú smotanu a hneď ako omáčka zovrie, odstavte ju zo sporáka.
Táto chutná, voňavá a výdatná omáčka sa čoskoro stane súčasťou nejedného vášho jedla. Nezabudnite tento recept zdieľať so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: mirhitrostey.com