Prezradíme vám, ako urobiť úžasný, lahodný koláč pomocou obyčajnej panvice a pudingu. Minimum námahy rozhodne stojí za skvelý výsledok.
Potrebné ingrediencie:
- 180 g múky
- 45 g kakaa
- 140 g cukru
- štipka soli
- 1,5 lyžičky sódy
- 225 ml mlieka
- 1 lyžica octu
- 90 ml oleja
- 3 vajcia
Na puding:
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 10 lyžíc cukru
- 3 lyžice cukru
- 200 g masla
Poleva:
- 3 lyžice kakaa
- 2 vajcia
- 5-7 lyžíc vody / mlieka/ kyslej smotany (voliteľné)
- 3 lyžice cukru
- 80-100 g masla
Postup:
Panvicu položte s priemerom 23-25 cm a rozohrejte ju malom plameni. Môžete použiť aj menšiu panvicu, v tom prípade si pripravíte niekoľko menších tortičiek.
Medzitým začnite s prípravou cesta. Preosejte múku do misy, pridajte kakao, cukor, soľ a sódu bikarbónu. Všetko dobre premiešajte, potom prilejte mlieko, maslo a rozšľahané vajíčka. Zmes dôkladne premiešajte, pridajte ocot a znova premiešajte.
Na panvici s priemerom 23 cm vytvoríte asi 10 korpusov. Na jednu tortu budete potrebovať len 3 korpusy.
Zľahka potrite predhriatu panvicu olejom a začnite smažiť korpusy na nízkej teplote.
Panvicu nezabudnite zakryť pokrievkou, keďže korpusy nie je potrebné prevracať.
Po 15-17 minútach skontrolujte pripravenosť špáradlom. Môžete sa ich len jemne dotknúť prstom: ak sa povrch nelepí, korpus je hotový. Mimochodom, je veľmi dôležité, aby ste v prípade nahromadenia pary na pokrievku utreli jej povrch. V opačnom prípade bude kvapkať na korpus.
Teraz si môžete pripraviť puding. Hrniec položte na sporák, nalejte do neho mlieko, pridajte vajcia a cukor. Potom postupne za stáleho miešania pridávajte múku, aby ste predišli vzniku hrudiek. Takto si pripravíte hustý krém. Nechajte ho vychladnúť a potom ho vyšľahajte s maslom.
Nakoniec môžete korpusy striedavo potrieť voňavým krémom a vrch torty poliať polevou.