Famózne buchty pre lenivých. Jemné, vláčne a vždy ich je plný pekáč

- Advertisement -

Úžasný a jednoduchý recept na kysnuté buchty, po ktorých sa len tak zapráši!

Čo na to potrebujete?

  • 400 g hladkej múky
  • 80 g cukru
  • 50 g masla
  • 6 g sušeného droždia
  • 150 ml teplého mlieka
  • 1 vajce
  • 1 citrón

Postup

Múku preosejte a zmiešajte s cukrom a droždím.

- Advertisement -

Do stredu vložte vajíčko s nastrúhanou citrónovou kôrou, zalejte rozpusteným maslom a vymieste hmotu.

Prilejte teplé mlieko a vypracujte cesto.

Prikryte ho utierkou a nechajte 1 hodinu na teplom mieste.

Po hodine ho vymieste a rozdeľte na požadované množstvo kúskov.

Na plnku môžete použiť akýkoľvek džem, lekvár, čokoládovú nátierku, tvaroh a podobne.

- Advertisement -

Naplnené buchty poukladajte do formy na pečenie.

Zakryte ich a nechajte pôsobiť ďalšiu hodinu, aby zväčšili svoj objem.

Pred pečením ich potrite rozšľahaným vajcom.

Pečte na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút.

- Advertisement -

Pred podávaním ich môžete posypať práškovým cukrom.

 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články