Cuketové placky sú perfektnou voľbou raňajok v lete. Sú jednoduché na prípravu a tešia nás neodolateľnou chuťou.
Okrem toho, cuketové placky budú vynikajúcou prílohou k rôznym mäsovým jedlám.
Pripravte si vynikajúci recept, vďaka ktorému budú placky jemné a udržia si požadovaný tvar. Bylinky im dodajú príjemnú chuť a farbu.
Ingrediencie
- 450 g cukety
- 350 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 300 ml kefíru
- 1 čl soli
- 1 pl slnečnicového oleja
- ½ pl jedlej sódy
- Petržlenová vňať
Postup
Cuketu nastrúhajte najemno na strúhadle a vytlačte z nej šťavu. Potom pridajte vyšľahané vajíčka, kefír, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a všetko dôkladne premiešajte.
Pridajte toľko múky, koľko je potrebné na vytvorenie dostatočne tekutého cesta.
Potom pridajte rastlinný olej, sódu bikarbónu a premiešajte. Nechajte pôsobiť 20 minút.
Predhrejte si panvicu, potrite ju rastlinným olejom a opečte palacinky z oboch strán do zlatista.
Pripravte tento recept svojim blízkym na raňajky, obed alebo večeru a nezabudnite sa o neho podeliť aj s vašimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: .