Na prípravu potrebujete:
- 1 kg uhoriek
- 2 pl soli na 2 liter vody
- minerálka
- bylinky
- chrenové, ríbezľové a čerešňové listy, kôpor a podobne
- 5 strúčikov cesnaku
- 4 bobkové listy
Postup
Zvoľte si nie príliš veľké uhorky. Ak sú trochu „zvädnuté“, umyte ich a vložte do studenej, čistej vody na 1 hodinu.
Obyčajnú kuchynskú soľ nasypte do minerálnej vody v pomere 2 lyžice na 2 litre vody.
Z uhoriek odstráňte „chvostíky“.
Bylinky umyte a naukladajte na dno nádoby.
Na vrch naukladajte uhorky a pridajte strúčiky cesnaku.
Potom znova pridajte bylinky a na ňu opäť uhorky.
Postup striedajte až kým nádobu nenaplníte až po vrch. Môžete použiť nádobu s uzáverom alebo klasickú sklenenú dózu.
Uhorky zalejte vodou, zakryte ich vekom a vložte do chladničky na 24 hodín.
Vyskúšajte tento recept a zistíte, že lepšie uhorky ste ešte nejedli. Použite sýtenú minerálnu vodu, ale bez akýchkoľvek príchutí a vysokej koncentrácie minerálov.
Zdroj: souspark.ru