FAMÓZNE nakladané uhorky, ktoré vás ohromia svojou chrumkavosťou. VĎAKA TOMUTO SÚ ÚŽASNÉ

- Advertisement -

Na prípravu potrebujete:

  • 1 kg uhoriek
  • 2 pl soli na 2 liter vody
  • minerálka
  • bylinky
  • chrenové, ríbezľové a čerešňové listy, kôpor a podobne
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 4 bobkové listy

Postup

Zvoľte si nie príliš veľké uhorky. Ak sú trochu „zvädnuté“, umyte ich a vložte do studenej, čistej vody na 1 hodinu.

Obyčajnú kuchynskú soľ nasypte do minerálnej vody v pomere 2 lyžice na 2 litre vody.

- Advertisement -

Z uhoriek odstráňte „chvostíky“.

Bylinky umyte a naukladajte na dno nádoby.

Na vrch naukladajte uhorky a pridajte strúčiky cesnaku.

Potom znova pridajte bylinky a na ňu opäť uhorky.

Postup striedajte až kým nádobu nenaplníte až po vrch. Môžete použiť nádobu s uzáverom alebo klasickú sklenenú dózu.

- Advertisement -

Uhorky zalejte vodou, zakryte ich vekom a vložte do chladničky na 24 hodín.

Vyskúšajte tento recept a zistíte, že lepšie uhorky ste ešte nejedli. Použite sýtenú minerálnu vodu, ale bez akýchkoľvek príchutí a vysokej koncentrácie minerálov.

- Advertisement -

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články