Kuracie mäso je skvelý produkt plný bielkovín a živín, ktoré sú nevyhnutné pri diétach či rôznych športových aktivitách.
Prsia sa zároveň dajú použiť na prípravu najrôznejších výdatných jedál, ktoré každý ocení.
Plátky jemného mäsa v sebe skrývajú voňavú náplň z masla a bylín
Ingrediencie
- 150 g masla
- 2-3 ks kuracích pŕs
- 20 g kôpru
- 4 vajcia
- 20 g petržlenovej vňate
- 200 g pšeničnej múky
- Soľ
- Korenie
Postup
Kuracie prsia umyte, osušte a pozdĺžne nakrájajte na plátky. Zakryte ich fóliou alebo sáčkom a zľahka naklepte. Osoľte a okoreňte.
Vložte maslo do misy. Pridajte doň nasekaný kôpor, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, soľ a vidličkou všetko dôkladne roztlačte. Výslednú zmes preneste do potravinovej fólie, zrolujte a vložte do chladničky, aby stuhla.
Stvrdnutú maslovú rolku nakrájajte na plátky, potom ich rozpoľte (počet kúskov by sa mal zhodovať s počtom kuracích plátkov). Na mäso položte kúsok plnky a vytvorte si rolku.
Všetky závitky obaľte v múke. V miske rozšľahajte vajcia a závitky dôkladne ponorte do zmesi, prípadne ju vylejte na mäso. Obaľte ho v strúhanke a zo všetkých strán opečte na panvici na rozohriatom oleji.
Keď už je mäso nadobudne hnedastú farbu, preložte ho na čistý plech, vložte do rúry predhriatej na 180 ℃ a pečte 15 minút.
Naplnené kuracie závitky podávajte s prílohou (ryža, zemiaky) alebo so zeleninovým šalátom. Vrch mäsa môžete poliať šťavou uvoľnenou po upečení. Chrumkavá kôrka udrží mäso šťavnaté a jemné. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: zdroj