Famózne plnené trojuholníky miluje každá návšteva. Nechcú ani večeru len toto. Lepšie než chlebíčky!

- Advertisement -

Recept na vynikajúcu slanú dobrotu, ktorú neodmietne naozaj nikto!

PRÍSADY

na cesto:

  • 80 dkg list
  • 5 dkg droždia
  • 1 pl cukru
  • 5 dl mlieka
  • 1 pl soli
  • 2 dl oleja

Plnka:

  • nakrájaná šunka
  • dve červené cibule
  • 2 ks kukurice v konzerve
  • 10-15 dkg strúhaného syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kyslá smotana
  • slanina nadrobno

Na vrch:

  • 2 pl kyslej smotany
  • 1 žĺtok
  • sezamové semiačka

- Advertisement -

Príprava:

Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Ostatné suroviny zmiešame v jednej miske, pridáme hotový kvások a vymiesime cesto.

Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a potrieme zmesou roztlačeného cesnaku a kyslej smotany. Položíme šunku, slaninu, cibuľu, kukuricu a zrolujeme.

Kyslú smotanu zmiešame so žĺtkami a potrieme vrch. Nakrájame na trojuholníky a posypeme ich sezamovými semiačkami. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút.

TIP:

- Advertisement -

Často sa pýtate na množstvo plnky, tak asi 15-15 dkg ale každý môže pridať toľko koľko mu chutí. Po z rolovaní bude plnka bohatá.

Preto treba cesto rozdeliť na dve časti, lebo na jeden krát by to bolo veľa. Nedalo by sa pekne natenko vyvaľkať.

Po z rolovaní krájame raz doľava raz doprava tak vytvoríme trojuholníky. Ak vám to nejde tak môžete krájať aj slimáky, stačí ich krájať na hrúbku 3 cm.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články