Famózne pudingové kocky so šľahačkou – Recept mám od babky zo Sabinova

- Advertisement -

Milujete krémové dezerty a chodíte občas maškrtiť do cukrárne práve tieto zákusky? Dnes si môžete podobnú, kalorickú bombu plnú krému pripraviť pohodlne a jednoducho aj doma.

Prinášame vám recept, ktorý krok po kroku poodhaľuje tajomstvo lahodnej chuti toľko nadýchaného krému.

Už na lyžičku, ktorá sa pomaly prepadá do šľahačky a pudingu, je krásny pohľad. Sliny sa vám začnú zbiehať na povel. Na nič už nečakajte a zamierte do vašej kuchyne.

– 3 vajcia
– 3 lyžice hladkej múky
– 3 lyžice oleja
– 2 lyžice medu alebo cukru múčka
– 2 lyžice kakaa
– vanilkový cukor
– prášok do pečiva ½

Krém
– 700 ml smotany
– 2 Zlaté klasy
– v prípade potreby stužovač šľahačky
– 100 g čokolády

- Advertisement -

Poleva
– 100 g horkej čokolády
– Olej
– Troška smotany

Všetky prísady na cesto zmiešame dôkladne dohromady. Korpus pečieme 10 minút na 200 stupňov. Nemá byť vysoký. Nízky korpus je v poriadku.

Na krém si rozšľaháme smotanu. Uvaríme si klasickým spôsobom puding/budeme potrebovať mlieko. Smotanu aj puding necháme poriadne vychladiť. Ak to považujete za potrebné, pridajte stužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Puding zmiešame so šľahačkou. Do krémovej zmesi primiešame nasekanú čokoládu.

Vysokú vrstvou krému potrite korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a zmiešajte ju s kvapkou oleja a smotanou. Podľa potreby smotanu pridávajte.

- Advertisement -

Polevou zalejte krém a nechajte poriadne vychladiť.

Pre ozdobu môžete použiť čokoľvek. Karamel, oriešky, alebo nadrtené sušienky. Záleží na Vás.

ZDROJ

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články