Zaujímavý recept na koláč s názvom Pillow. Koláč sa pripravuje jednoducho a veľmi rýchlo, pričom je neuveriteľne krásny a chutný.
Sladké čokoládové cesto dokonale dopĺňa vrstva tvarohového krému. Koláč je svieži, mäkký, veľmi jemný a chutný. Pri krájaní vyzerá skôr ako malé koláčiky, ktoré vyzerajú veľmi originálne.
Zloženie: 1:
- Sliepacie vajcia 3 ks.
- Cukor 100 g
- Soľ 1 štipka
- Rastlinný olej 50 ml
- Mlieko 50 ml
- Vanilín 1 g
- Múka 160 g
- Kakaový prášok 2 PL
- Prášok do pečiva 1 lyžička
- Tvaroh stredne tučný 250 g
- Cukor 4 PL
- Škrob 2 PL
- Vanilín 1 g
Príprava:
Najprv zmiešajte sypké prísady v samostatnej miske. Do múky nasypeme prášok do pečiva a kakaový prášok a zmes preosejeme cez sito.
V samostatnej miske vyšľaháme vajcia, pridáme cukor, soľ a vanilku.
Vajíčka a cukor šľaháme mixérom, kým sa neobjaví hustá pena. Prilejeme rastlinný olej bez zápachu, pričom zmes naďalej šľaháme mixérom. Potom pridajte mlieko izbovej teploty, pričom pokračujte v šľahaní.
Potom tekutý základ zmiešajte so suchým zložením.
Šľahajte mixérom, pričom sa zbavte hrudiek. Mali by ste získať hladké cesto, konzistenciou podobné kyslej smotane. Dno okrúhlej formy na pečenie s priemerom 20 cm vyložte pergamenovým papierom, nalejte do nej čokoládové cesto a stierkou ho uhlaďte.
Pripravte si náplň. Do tvarohu pridáme cukor, škrob a vanilku.
Zmes vyšľahajte mixérom do hladka.
Tvarohový krém vložíme do cukrárskeho vrecka a na cesto vytvoríme pásiky v tvare mriežky. Je lepšie to urobiť v dvoch vrstvách.
Koláč vložíme do rúry na 30-35 minút, pečieme pri teplote 180 stupňov. Pripravenosť skontrolujte drevenou špajdľou.
Koláč nechajte 10 minút stáť, potom ho vyberte z formy. Koláč nechajte vychladnúť a nakrájajte ho na porcie.
Vychutnajte si ho!