Pripravte si chutný medovník, ktorý ušetrí váš rodinný rozpočet, no aj napriek tomu bude mimoriadne chutný a jeho príprava ohromne jednoduchá.
Ingrediencie
- 130 g masla
- 2 vajíčka
- 100 g medu
- 220 g hladkej múky
- 220-250 g kondenzovaného mlieka
- 300 g smotany
- 80 g tmavej čokolády
- 1 čl sódy
- ½ čl soli
Postup
Maslo a vajíčka preložte do hrnca, pridajte k nim soľ a med. Tento hrniec vložte do vodného kúpeľa s použitím stredného plameňa.
Zmes za občasného miešania priveďte k varu. Keď sa maslo úplne rozpustí a vytvorí sa jednotná konzistencia, pridajte do neho sódu bikarbónu. Teraz premiešajte. Keď zmes začne peniť, pridajte časť múky.
Všetko dôkladne premiešajte a odstráňte z plameňa. Nechajte vychladnúť, prisypte zvyšnú múku a premiešajte silikónovou vareškou.
Hotové cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí. Rozvaľkajte ich na placky a posypte ich múkou. Korpusy opečte z oboch strán na suchej panvici na strednom ohni.
Postačí 1-2 minúty z každej strany. Z hotových kúskov odstráňte nerovnomerné okraje.
Teraz si pripravte krém: Kyslú smotanu (20% tuku) zmiešajte mixérom s kondenzovaným mliekom. Hotovo!
Krém natrite na korpusy – zvrchu aj okolo okrajov.
Dezert ozdobte čokoládovou sieťkou. Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a nalejte ju do cukrárskeho vrecka.
Na vrch koláča nakreslite špirálu. Špáradlom potiahnite do stredu 8-10 riadkov. Hotový koláč vložte do chladničky na 4-5 hodín alebo najlepšie cez noc.
Medovník na panvici si okamžite získa vaše srdce. Koniec koncov, je to skvelá príležitosť ukázať svoj kulinársky talent a zároveň rozmaznávať svoju rodinu domácim dezertom. Vyskúšajte a neoľutujete!