Famózny medovník mojej babky. Urobíte si ho hneď na panvici

- Advertisement -

Pripravte si chutný medovník, ktorý ušetrí váš rodinný rozpočet, no aj napriek tomu bude mimoriadne chutný a jeho príprava ohromne jednoduchá.

Ingrediencie

  • 130 g masla
  • 2 vajíčka
  • 100 g medu
  • 220 g hladkej múky
  • 220-250 g kondenzovaného mlieka
  • 300 g smotany
  • 80 g tmavej čokolády
  • 1 čl sódy
  • ½ čl soli

Postup

Maslo a vajíčka preložte do hrnca, pridajte k nim soľ a med. Tento hrniec vložte do vodného kúpeľa s použitím stredného plameňa.

- Advertisement -

Zmes za občasného miešania priveďte k varu. Keď sa maslo úplne rozpustí a vytvorí sa jednotná konzistencia, pridajte do neho sódu bikarbónu. Teraz premiešajte. Keď zmes začne peniť, pridajte časť múky.

Všetko dôkladne premiešajte a odstráňte z plameňa. Nechajte vychladnúť, prisypte zvyšnú múku a premiešajte silikónovou vareškou.

Hotové cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí. Rozvaľkajte ich na placky a posypte ich múkou. Korpusy opečte z oboch strán na suchej panvici na strednom ohni.

- Advertisement -

Postačí 1-2 minúty z každej strany. Z hotových kúskov odstráňte nerovnomerné okraje.

Teraz si pripravte krém: Kyslú smotanu (20% tuku) zmiešajte mixérom s kondenzovaným mliekom. Hotovo!

Krém natrite na korpusy – zvrchu aj okolo okrajov.

Dezert ozdobte čokoládovou sieťkou. Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a nalejte ju do cukrárskeho vrecka.

- Advertisement -

Na vrch koláča nakreslite špirálu. Špáradlom potiahnite do stredu 8-10 riadkov. Hotový koláč vložte do chladničky na 4-5 hodín alebo najlepšie cez noc.

Medovník na panvici si okamžite získa vaše srdce. Koniec koncov, je to skvelá príležitosť ukázať svoj kulinársky talent a zároveň rozmaznávať svoju rodinu domácim dezertom. Vyskúšajte a neoľutujete!

 

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články