Famózny recept na čokoládové kocky. Každý kto ochutnal, si pýtal dupľu

- Advertisement -

Ideálny dezert na každú príležitosť. Príprava je veľmi jednoduchá a kombinácia vlhkého korpusu s lahodným krémom je naozaj výnimočná píše pani Danica!

Potrebujeme:

Na korpus:

5 vajec

5 PL cukru

5 PL hladkej múky

- Advertisement -

1,5 PL kakaa

Na sirup:

250 g cukru

350 ml vody

Na krém:

- Advertisement -

500 ml mlieka + 100 ml mlieka vymiešanie s múkou a cukrom

9 PL cukru

9 PL hladkej múky

250 g masla

3 balíčky vanilkového cukru

- Advertisement -

Na polevu:

100 g mliečnej čokolády

3 PL oleja

Postup:

Vyšľahajte 5 vajec s cukrom, múkou a kakaom. Všetko nalejte do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 20 minút. Nechajte vychladnúť a polejte sirupom z 350 ml vody a 250 g cukru.

Do hrnca nalejte mlieko, nechajte zovrieť a medzitým si v 100 ml mlieka rozmiešajte cukor s múkou. Túto hmotu potom nalejte do vriaceho mlieka a povarte asi 2 – 3 minúty, kým krém nezhustne. Prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.

Maslo si vyšľahajte s vanilkovým cukrom a postupne zašľahávajte vychladnutú mliečnu hmotu kým nevznikne kompaktný krém. Krém rovnomerne navrstvite na korpus a polejte čokoládovou polevou, ktorú si pripravíte v parnom kúpeli z čokolády a oleja.

Odložte do chladničky na noc. Na druhý deň nakrájajte a môžete podávať. Prajeme dobrú chuť!

TIP: Do krému môžete podľa chuti pridať aj sezónne ovocie, napríklad jahody, čučoriedky, maliny a pod.

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články