Ideálny dezert na každú príležitosť. Príprava je veľmi jednoduchá a kombinácia vlhkého korpusu s lahodným krémom je naozaj výnimočná píše pani Danica!
Potrebujeme:
Na korpus:
5 vajec
5 PL cukru
5 PL hladkej múky
1,5 PL kakaa
Na sirup:
250 g cukru
350 ml vody
Na krém:
500 ml mlieka + 100 ml mlieka vymiešanie s múkou a cukrom
9 PL cukru
9 PL hladkej múky
250 g masla
3 balíčky vanilkového cukru
Na polevu:
100 g mliečnej čokolády
3 PL oleja
Postup:
Vyšľahajte 5 vajec s cukrom, múkou a kakaom. Všetko nalejte do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 20 minút. Nechajte vychladnúť a polejte sirupom z 350 ml vody a 250 g cukru.
Do hrnca nalejte mlieko, nechajte zovrieť a medzitým si v 100 ml mlieka rozmiešajte cukor s múkou. Túto hmotu potom nalejte do vriaceho mlieka a povarte asi 2 – 3 minúty, kým krém nezhustne. Prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
Maslo si vyšľahajte s vanilkovým cukrom a postupne zašľahávajte vychladnutú mliečnu hmotu kým nevznikne kompaktný krém. Krém rovnomerne navrstvite na korpus a polejte čokoládovou polevou, ktorú si pripravíte v parnom kúpeli z čokolády a oleja.
Odložte do chladničky na noc. Na druhý deň nakrájajte a môžete podávať. Prajeme dobrú chuť!
TIP: Do krému môžete podľa chuti pridať aj sezónne ovocie, napríklad jahody, čučoriedky, maliny a pod.