Kapusta je vhodná nielen na prípravu holúbkov, ale aj do plniek na pirohy či koláče. Dá sa z nej pripraviť aj veľa zdravých šalátov, ktoré oceníte najmä v lete.
Na prípravu budete potrebovať:
- 200 g kapusty
- 1 čerstvá uhorka
- Kôpor
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- majonéza
Na výrobu palaciniek potrebujete:
- 3 vajíčka
- 50 ml mlieka
- Soľ
Postup
Najchutnejší šalát je z mladej kapusty.
Na palacinky si zmiešajte vajíčka vidličkou spolu so soľou a upečte si pár tenkých palaciniek. Nechajte ich vychladnúť a nakrájajte na tenšie rezance.
Nastrúhajte kapustu a uhorku nakrájajte na prúžky.
Cesnak nakrájajte nadrobno alebo si pomôžte lisom.
Pridajte nasekaný kôpor, prípadne môžete použiť petržlenovú vňať.
Zmiešajte všetky ingrediencie, osoľte a okoreňte podľa chuti.
Dochuťte majonézou alebo kyslou smotanou.
Ak bol šalát vyrobený z produktov, ktoré ste práve vybrali z chladničky, môžete ho rovno podávať na stôl. Ak nie, dajte ho do chladničky na 30 minút.
Zdroj: .