Fašírky pečené so syrom v rúre – čo môže byť jednoduchšie a chutnejšie. Môžete variť na obed, večeru a vziať si ich so sebou do práce píše pani danica.
Potrebujeme:
– akékoľvek mleté mäso 500 g
– cibuľa 1 ks
– mrkva 1 ks
– kapusta 200 g
– soľ, korenie, bylinky
– syr 100 g
– paradajka 1 kus
– rastlinný olej 1 polievková lyžica
Postup:
Mleté mäso zvoľte podľa vlastnej chuti, môžete prípadne použiť mäso v celku a pomlieť ho , dochutiť soľou, korením a podľa chuti obľúbeným korením.
Cibuľu nakrájajte na malé kocky a osmažte na rastlinnom oleji.
Nastrúhajte mrkvu na hrubom strúhadle a pridáme k cibuli, zeleninu dusíme do mäkka.
Kapustu nakrájame a pridáme k zelenine, dusíme ju, pridáme soľ a korenie.
Plech prikryte papierom na pečenie alebo alobalom.
Vyformujte guľky z mletého mäsa a preložte ich na plech. Pomocou pohára urobíme v strede priehlbinu, do ktorej nanesieme lyžicu zeleniny.
Každý kúsok následne prikryte kruhom paradajky, posypte strúhaným syrom.
Rúru zapnite na 200 stupňov a pečte 30 minút.
Podávame teplé, ale aj studené – ide o výborné a rýchle jedlo.
Prajeme vám dobrú chuť! ?