Francúzske zemiaky s hubami a paradajkou. Skvelý variant pre vegetariánov

- Advertisement -

Pripravte si jednoduchý, no zároveň sýty recept na francúzske zemiaky, ktorý bude skvelou voľbou v prípade, že nebudete mať chuť na mäsový pokrm. Na plnku vám totiž postačia aj šampiňóny a plátky paradajok.

Čo na to potrebujete?

  • 600 g zemiakov
  • 300 g šampiňónov
  • 100 g tvrdého syra
  • 2 cibule
  • 2 paradajky
  • 100 g smotany
  • Čierne mleté korenie
  • Slnečnicový olej
  • Soľ
  • Bylinky

Postup

Najskôr očistite zemiaky a šampiňóny. Jednu cibuľu nakrájajte na kocky a druhú na polovičné krúžky.

- Advertisement -

Cibuľu nakrájanú na kocky vložte do vyhriatej panvice s rastlinným olejom a osmažte ju do sklovita.

Huby nakrájajte na plátky a zmiešajte s cibuľou. Pridajte aj nasekaný kôpor, soľ a korenie.

Paradajky rozrežte na polovicu a potom nakrájajte na polovičné krúžky. Zemiaky narežte na tenké pláty a syr nastrúhajte na strúhadle.

- Advertisement -

Plech na pečenie vysteľte alobalom a potrite rastlinným olejom. Vytvorte spodnú vrstvu pokrmu a rozložte naň niekoľko plátkov zemiakov.

Pridajte cibuľu nakrájanú na polovičné krúžky, osoľte a okoreňte. Následne pridajte huby a potom plátky paradajok.

- Advertisement -

Na vrch natrite kyslú smotanu a posypte strúhaným syrom. Pečte 35-40 minút pri teplote 180 °C.

Na prípravu francúzskych zemiakov môžete ako omáčku použiť nielen kyslú smotanu ale aj majonézu či grécky jogurt. A aby bola omáčka ešte chutnejšia, pridajte trochu olivového oleja, pretlačený cesnak a korenie.

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články