Ingrediencie
- 600 g papriky
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- soľ, korenie, bylinky
- 70 g uvarenej ryže
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2 pl paradajkovej pasty
- soľ, cukor, korenie
- 200 ml vody
- 2 bobkové listy
Postup
Vyberte si papriku podľa vašich preferencií: niekomu chutia tenšie, iní obľubujú šťavnatejšie a mäsitejšie.
Čo sa týka mletého mäsa, môžete použiť jeden alebo viac druhov.
Mäso zmiešajte s nastrúhanou cibuľou, pridajte soľ, korenie, cesnak, bylinky a polovične uvarenú ryžu.
Papriku naplňte mletým mäsom.
Druhú cibuľu nakrájajte na menšie kúsky, mrkvu nastrúhajte na strúhadle a všetko poduste na rastlinnom oleji, kým mrkva trochu nezmäkne.
Pridajte paradajkovú pastu, vodu a premiešajte. Podľa chuti osoľte, pridajte štipku cukru, korenie a bobkový list. Keď omáčka začne vrieť, pridajte do nej korenie a varte 30 – 40 minút.
Hotovú plnenú papriku môžete podávať so zemiakovou kašou alebo s rôznymi šalátmi. Prajeme vám dobrú chuť.