Na varenie potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 4 vajcia
- 5 jabĺk
- 300 g hladkej múky
- 200 g kefíru
- 250 g cukru
- 150 g masla
- 3 g vanilky
- Štipka soli
- 10 g prášku do pečiva
Proces prípravy
Jablká nakrájajte na 2 časti a každú polovicu nakrájajte na plátky (Ak chcete, môžete ich zbaviť šupky)
Zmäknuté maslo zmiešajte s cukrom, vanilkou a soľou.
Postupne pridávajte po 1 vajíčku a zakaždým to dobre vyšľahajte.
Prilejte kefír a pridajte preosiatu múku, šľahajte dohladka.
Formu na pečenie vymastite rastlinným olejom a pridajte cesto. Následne naň naukladajte nakrájané plátky jabĺk.
Posypte cukrom.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečte asi 45 minút – pripravenosť skontrolujte špajľou.
Výsledný koláč bude mimoriadne jemný a nadýchaný!
Zdroj: souspark.ru