Prinášame vám dokonalé spojenie chutí v jednom dezerte. Použiť môžete ľubovoľné sezónne ovocie napríklad jahody, višne,či maliny.
Na piškótu:
- 4 vajcia
- 6 lyžíc cukru
- 1,5 lyžice tmavého kakaa
- 0,5 lyžičky prášku na pečenie
- 3 vrchovaté lyžice hladkej múky
- štipka soli
Na krém:
- 750 ml mlieka
- 4 vrchovaté lyžice vanilínového cukru
- 3 vrchovaté lyžice hladkej múky
- 3 vrchovaté lyžice zemiakového škrobu
- 3/4 hrnčeka cukru
- 2 žĺtka
- 250 g masla pokojovej teploty
Ovocná časť:
- okolo 800 g ovocia
- 2 balenia želatíny
Bielka so štipkou soli a cukrom vyšľaháme na najvyšších obrátkach do peny, potom pridáme žĺtka a krátko mixujeme na stredných otáčkach do prepojenia. Na záver prisypeme kakao, múku vymiešanú s práškom na pečenie a mixujeme kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
Plech s rozmermi 25×35 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov okolo 25 minút. Následne ho necháme vychladnúť.
Keď mlieko s cukrom v hrnci začne vrieť, vylejeme doň masu z misky a pravidelne miešame. Keď zhustne, varíme ešte asi 3 minúty a následne necháme vychladnúť. Z času na čas premiešame aby sa nevytvorila nechcená „kožka“.
Piškóta je naozaj jemná a krému je dostatok, nebojte sa, bude vláčna, nemusíte ju namáčať.
Piškótu opäť položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme na ňu krém a navrch ukladáme ovocie.
Podľa návodu si pripravíme želatínu a vylejeme ju na poukladané ovocie. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť, ideálne na celú noc.
Dobrú chuť!