Jahodový koláč s tvarohovým krémom. Táto dobrota u nás nesmie chýbať na žiadnej oslave!

- Advertisement -

Prinášame vám dokonalé spojenie chutí v jednom dezerte. Použiť môžete ľubovoľné sezónne ovocie napríklad jahody, višne,či maliny.

- Advertisement -

Na piškótu:

  • 4 vajcia
  • 6 lyžíc cukru
  • 1,5 lyžice tmavého kakaa
  • 0,5 lyžičky prášku na pečenie
  • 3 vrchovaté lyžice hladkej múky
  • štipka soli

Na krém:

  • 750 ml mlieka
  • 4 vrchovaté lyžice vanilínového cukru
  • 3 vrchovaté lyžice hladkej múky
  • 3 vrchovaté lyžice zemiakového škrobu
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 2 žĺtka
  • 250 g masla pokojovej teploty

Ovocná časť:  

- Advertisement -
  • okolo 800 g ovocia
  • 2 balenia želatíny

 

Bielka so štipkou soli a cukrom vyšľaháme na najvyšších obrátkach do peny, potom pridáme žĺtka a krátko mixujeme na stredných otáčkach do prepojenia. Na záver prisypeme kakao, múku vymiešanú s práškom na pečenie a mixujeme kým sa všetky ingrediencie neprepoja.


Plech s rozmermi 25×35 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov okolo 25 minút. Následne ho necháme vychladnúť.

Krém si pripravíme tak, že 2,5 pohára mlieka dáme variť s cukrom a vanilínovým cukrom. Zvyšok mlieka vylejeme do osobitnej misky, pridáme žĺtka, múku aj zemiakový škrob a miešame na kompatnú masu.

Keď mlieko s cukrom v hrnci začne vrieť, vylejeme doň masu z misky a pravidelne miešame. Keď zhustne, varíme ešte asi 3 minúty a následne necháme vychladnúť. Z času na čas premiešame aby sa nevytvorila nechcená „kožka“.


Maslo mixérom vyšľaháme a potom po častiach zašľahávame vychladnutý puding.

Piškóta je naozaj jemná a krému je dostatok, nebojte sa, bude vláčna, nemusíte ju namáčať.

Piškótu opäť položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme na ňu krém a navrch ukladáme ovocie.


Podľa návodu si pripravíme želatínu a vylejeme ju na poukladané ovocie. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť, ideálne na celú noc.
Dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články