Na tento recept sme narazili úplne náhodou na internete od Tatianky z mimibazaru. Skvelý a netradičný recept na zemiaky podľa egyptského spôsobu. Určite si ho vyskúšajte.
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg zemiakov 500 g mletého mäsa 2 článku oleja 200 ml paradajkovej šťavy alebo 1 malý paradajkový pretlak 2 veľké cibule soľ, korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Ošúpané zemiaky pokrájame na tenké kolieska a naukládáme jednu vrstvu do pekáča vymasteného lyžičkou oleja.
Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne poukladáme mäso a zasypeme cibuľou nakrájanou na polovičné kolieska, opäť posoliť, popepřit, hore príde zvyšok zemiakov.
Zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom rozmiešaným vo vode, opäť posoliť, hore ľahko pokvapkať olejom a šup do rúry, pečieme cca hodinu prikryté pri 200 ° C a ešte asi pol hodinky odkryté, než zemiaky na povrchu zružovie … dobrú chuť!