Ak máte aj vy radi jablčné múčniky, potom sa môžete tešiť na tento recept! Je jednoduchý na prípravu, pretože vám ukradne maximálne 1 hodinu z vášho života. Jeho chuť a vôňa predčí vaše očakávania a stojí za to si ho urobiť!
Ingrediencie
- 200g pšeničnej múky
- 200g tvarohu
- 50-100g hrozienok
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- Štipka soli
- 100g masla
- 2-3 jablka
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 vaječný žĺtok
Postup
Najskôr si urobte cesto – zmiešajte múku, maslo, tvaroh, prášok do pečiva a pridajte štipku soli. Vymieste cesto, zabaľte ho do fólie a vložte do chladničky na 30 minút.
Na náplň si olúpte a nakrájajte jablká na kocky a pokvapkajte ich citrónovou šťavou. Pridajte umyté hrozienka a cukor (môžete pridať aj škoricu).
Vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na 2 časti. Vyvaľkajte ich na tenkú vrstvu, naplňte sladkou zmesou a zrolujte.
Vrch závinu potrite žĺtkom.
Oba záviny dajte do rúry predhriatej na 200 stupňov a nechajte piecť 30 minút.
Hotové záviny ešte posypte práškovým cukrom.
Pripravte tento múčnik sebe aj svojim blízkym a veríme, že tak skoro na neho nezabudnú!
zdroj:.