Pirohy, alebo kórejské parené knedličky sú neuveriteľne výdatné a chutné jedlo. Je škoda, že tento recept nie je veľmi známy, pretože tieto pirohy sú mimoriadne šťavnaté a lahodné!
Do vašej pozornosti ponúkame skvelý recept, ktorý sa mierne odlišuje od pôvodného receptu kórejskej národnej kuchyne, ale tento variant nie je o nič horší!
Ingrediencie na cesto:
- 800g hladkej múky
- 300ml mlieka
- 100ml vody
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 9g sušeného droždia
Ingrediencie na plnku:
- 1kg mletého mäsa (najlepšie použiť zmes kombináciu bravčového a hovädzieho mäsa)
- 150g reďkvičiek
- 150g cibule
- 300g bielej kapusty
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1/2 lyžičky mletého koriandra
- 2 strúčiky cesnaku
Ingrediencie na omáčku:
- 50ml sójovej omáčky
- 1 lyžička octu
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
Príprava:
Mlieko si zľahka zohrejte, potom do neho pridajte cukor, droždie a všetko dobre premiešajte. Keď kvasnice začnú pracovať, pridajte teplú vodu a soľ.
K tejto zmesi pridajte múku a vymieste si cesto.
Nechajte cesto odstáť, aby nabralo na objeme, po nejakom čase ho pomieste rukou a dajte opäť kysnúť. Tento postup zopakujte 2x, potom ho položte na dosku a vymieste ho dohladka.
Na prípravu náplne môžete použiť mleté mäso alebo normálne mäso narezané na malé kúsky. Reďkvičku si nastrúhajte na strúhadle, cibuľu, kapustu a cesnak nakrájajte najemno. Pridajte korenie a všetko premiešajte.
Cesto vyvaľkajte a vytvarujte do tvaru salámy, ktorú rozdelíte na 20 rovnakých dielov. Každý dielik vyvaľkajte do okrúhleho koláča a do stredu vložte malé množstvo plnky.
Cesto najskôr spojte v strede a pokračujte až ku okrajom.
Pirohy vložte do paráčika potretého rastlinným olejom. Pripravujte 40 minút po tom, ako voda v hrnci začne vrieť.
Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte a podávajte s touto parenou pochúťkou.
Pripravte si tento ázijsky pokrm ešte dnes a vaša rodina si ho určite zamiluje!
zdroj: takprosto.cc