Predstavujeme vám ďalší vynikajúci recept z gruzínskej kuchyne. Skladá sa z kuracieho mäsa naplneného pikantnou omáčkou, koriandrom, smotanou a korením.
Možno ho podávať ako teplé, tak aj studené jedlo a pokojne ho servírujte s totrellinami alebo chlebom lavaš.
Ingrediencie:
- 800g kura
- 100ml smotany
- 1 zväzok koriandru
- 50g masla
- 3 PL vody
- 5 strúčikov cesnaku
- Chmeli Suneli – koreniaca zmes (voliteľne)
- Soľ
- Čierne mleté korenie
Postup:
Kurča si dobre umyte a rozrežte pozdĺž pŕs. Kurča prikryte fóliou a pobúchate tĺčikom na mäso alebo na neho položte ťažké predmety, aby „spľaslo“.
Na liatinovej panvici s hrubým dnom si roztopte maslo a položte do nej kura. Keďže sa musí smažiť pod tlakom, položte na neho žiaruvzdorný tanier a na vrch hrniec naplnený vodou.
Kurča smažte 15 minút na jednej a 10 minút na druhej strane. Potom ďalších 20 minút, pod tlakom s pravidelným obracaním.
Počas toho si pripravte omáčku. Koriander a cesnak si rozmixujte, zmiešajte s korením, soľou a čiernym korením. Všetko pretlačte v mažiari, pridajte do nízkotučnej smotany s vodou a premiešajte.
Prepichnutím vidličkou skontrolujte kurča či už je hotové. Ak z neho vyteká ružová šťava, pokračujte v príprave.
Keď je kurča hotové, zalejte ho omáčkou a nechajte podusiť 10-15 minút.
zdroj:sovkusom.ru