Jedno z nejlepších gruzínských jedál – kuracie mäso v smotanovo cesnakovej omáčke

- Advertisement -

Predstavujeme vám ďalší vynikajúci recept z gruzínskej kuchyne. Skladá sa z kuracieho mäsa naplneného pikantnou omáčkou, koriandrom, smotanou a korením.

Možno ho podávať ako teplé, tak aj studené jedlo a pokojne ho servírujte s totrellinami alebo chlebom lavaš.

Ingrediencie:

  • 800g kura
  • 100ml smotany
  • 1 zväzok koriandru
  • 50g masla
  • 3 PL vody
  • 5 strúčikov cesnaku
  • Chmeli Suneli – koreniaca zmes (voliteľne)
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie

Postup:

Kurča si dobre umyte a rozrežte pozdĺž pŕs. Kurča prikryte fóliou a pobúchate tĺčikom na mäso alebo na neho položte ťažké predmety, aby „spľaslo“.

- Advertisement -

Na liatinovej panvici s hrubým dnom si roztopte maslo a položte do nej kura. Keďže sa musí smažiť pod tlakom, položte na neho žiaruvzdorný tanier a na vrch hrniec naplnený vodou.

Kurča smažte 15 minút na jednej a 10 minút na druhej strane. Potom ďalších 20 minút, pod tlakom s pravidelným obracaním.

Počas toho si pripravte omáčku. Koriander a cesnak si rozmixujte, zmiešajte s korením, soľou a čiernym korením. Všetko pretlačte v mažiari, pridajte do nízkotučnej smotany s vodou a premiešajte.

Prepichnutím vidličkou skontrolujte kurča či už je hotové. Ak z neho vyteká ružová šťava, pokračujte v príprave.

Keď je kurča hotové, zalejte ho omáčkou a nechajte podusiť 10-15 minút.

- Advertisement -
  1. Чкмерули

zdroj:sovkusom.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články