BÁBOVKA S PIŠKÓTAMI A ORECHMI
Recept:
20 dkg rastlinného tuku na pečenie
10 dkg polohrubej múky
6 dkg škrobovej múčky
15 dkg práškového cukru
5 dkg mletých orechov
44 ks guľaté piškóty
5 vajec
2 PL marmelády
Postup:
Polovicu piškót potrieme na rovnej strane marmeládou. Spojíme vždy spolu jednu lekvárovú a jednu čistú piškótu.
Tuk rozpustíme, privedieme do varu a ihneď odstavíme z ohňa.
Necháme trochu vychladiť.
Bielky vyšľaháme na hustý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku, škrobovú múčku, orechy a tuk. Striedavo s nimi pridávame sneh
Formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vylejeme do nej trochu cesta, na cesto ukladáme piškóty po obvode formy a vlejeme zvyšné cesto.
Pečieme pri teplote 170 °asi 40 minút. Po upečení necháme cesto vo forme odstáť a potom bábovku vyklopíme na mriežku
Vychladnutú pocukrujeme a ozdobíme.