Vyskúšajte si na raňajky pripraviť chutné a sýte lenivé koláče s varenou klobásou a vajíčkami.
Podľa tohto receptu sú nadýchané a jemné. Kefír je vhodný na akýkoľvek obsah tuku. Len majte na pamäti, že tučný kefír bude hustejší, takže musíte znížiť množstvo múky.
Môžete experimentovať s prísadami a nahradiť varenú klobásu údenou alebo šunkovou. Do cesta môžete pridať aj strúhaný tvrdý syr a obľúbené bylinky. Z malého množstva dostupných surovín pripravíte chutné a sýte raňajky píše portál receptisalatov.com.
Ingrediencie:
- Kefír 200 ml
- Múka 180 g
- Kuracie vajce 3 ks
- Varená klobása 200 g
- Rastlinný olej 150 ml
- Prášok do pečiva 6 g
- Soľ
Príprava:
V hlbokej miske zmiešajte teplý kefír, 1 kuracie vajce a 50 ml rastlinného oleja. Prísady premiešajte metličkou na hladký krém.
Do zmesi pridáme preosiatu pšeničnú múku, soľ a prášok do pečiva.
Prísady dôkladne premiešajte, kým nie sú hladké. Konzistencia cesta by mala byť o niečo hustejšia ako klasické palacinkové cesto.
Zvyšné 2 slepačie vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Uvarenú klobásu oberieme z obalu a nastrúhame. Do cesta pridáme postrúhané vajcia a uvarenú klobásu.
Prísady premiešajte. Cesto na lenivé koláče je hotové.
Pomocou polievkovej lyžice vložte malé množstvo cesta na panvicu s rozohriatym olejom a vytvarujte oválne alebo okrúhle koláče. Snažte sa, aby boli výrobky približne rovnako veľké a hrubé.
Placky smažte na strednom ohni z oboch strán dozlatista. Hotové lenivé placky položte na tanier prikrytý papierovými obrúskami, aby sa odstránil prebytočný olej.
Lahodné lenivé placky podávajte horúce. V prípade potreby ich môžete doplniť kyslou smotanou alebo omáčkou z prírodného jogurtu a byliniek.