Mnoho ľudí miluje jablkové koláče, obzvlášť tie, ktoré sa dajú pripraviť jednoducho a rýchlo. Obdobie tohto ovocia sa pomaly začína, preto nezmeškajte a vyskúšajte tento mimoriadne chutný dezert.
Ingrediencie
- 4 jablká
- 2 vajíčka
- 100 g cukru
- 100 ml mlieka
- 200 g múky
- 10 g prášku do pečiva
- vanilka (voliteľné)
Postup
Vyberte si sladké a kyslé jablká, aby mal koláč výraznú chuť a vláčnu konzistenciu.
Mlieko vopred vyberte z chladničky, aby dosiahlo izbovú teplotu.
Vajíčka vymiešajte s cukrom do nadýchanej zmesi.
Pridajte mlieko a rozmiešajte to do jednotnej konzistencie.
Nasypte preosiatu múku s práškom do pečiva, jemne premiešajte, aby vám nezostali žiadne hrudky.
Môžete pridať vanilku podľa chuti alebo škoricu, ktorá sa dobre hodí k jablkám.
Jablká nakrájajte na malé plátky.
Plech vystlaný papierom na pečenie vymastite kúskom masla a naukladajte tam vrstvu jablkových plátkov.
Cesto rovnomerne nalejte na vrch.
Koláč pečte na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút, no pravidelne ho kontrolujte, keďže každá rúra je iná.
Vychladnutý koláč môžete posypať práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.
Koláč je nadýchaný, jemný a vláčny, no nerozteká sa. Prajeme vám dobrú chuť!