Môžeme s istotou povedať, že tento kokosový dezert je chutnejší ako zmrzlina: neuveriteľne jemný, hladký a krémový.
Páči sa deťom aj dospelým. Nikoho nenechá ľahostajným!
Kokosový dezert
Kokosový dezert
Čo budeme potrebovať:
- 1 liter mlieka (čím tučnejšie mlieko, tým chutnejší dezert)
- 200 g moučkového cukru
- 150 g hladkej múky
- 90 g kakaového prášku
- vanilkový cukor alebo vanilková esencia – podľa chuti
- 50 g masla
- 200 ml smotany na šľahanie 33-35 %
- 20 g moučkového cukru
- približne 200 g kokosových vločiek (ak nemáte radi kokosové vločky, môžete použiť nasekané orechy alebo mleté sušienky)
Ako budeme postupovať:
1. Štandardný plech vymažte maslom. Potom naň rozprestrite rovnomernú vrstvu kokosových vločiek.
2. Pripravte si pracovnú dosku: Mlieko nalejte do hlbokého hrnca. Pridajte vanilkový cukor, preosiatu múku spolu s kakaovým práškom a práškovým cukrom.
Miešajte metličkou do hladka.
3. Hrniec postavte na mierny oheň a za stáleho miešania metličkou varte obsah, kým nezhustne a na povrchu sa neobjavia prvé bublinky.
4. Čokoládový krém stiahnite z ohňa a ihneď doň pridajte maslo. Miešajte do hladka.
5. Horúci krém rovnomerne rozotrite na kokosovú vrstvu na plechu.
6. Panvicu dajte asi na 60 minút do chladničky, aby zmes stuhla.
7. Pripravte krém: Smotanu na šľahanie (studenú, práve vytiahnutú z chladničky) a práškový cukor šľahajte mixérom, kým sa neobjavia tuhé špičky.
8. Šľahačku rovnomerne rozotrite po povrchu cesta.
9. Cesto potreté krémom rozrežte pozdĺžne na polovicu. Potom ich rozdeľte na 5 priečnych pruhov. Tým sa rozdelí na 10 častí.
10. Každý kúsok cesta stočte pomocou špachtle do rolády.
11. Lahodné rožky podávajte so šľahačkou, čokoládou a kokosovými vločkami!
Přejeme dobrou chuť!