Mnohokrát máme chuť na niečo svieže, ale piecť sa nám nechce, skôr by sme zjedli niečo chladené a osviežujúce.
Jogurtovo ovocná nie je náročná na prípravu, takže keď dostaneme chuť na jednoduchú maškrtu, môžeme ňou prekvapiť rodinu. Počas horúcich letných dní je to perfektná voľba, práve mandarinky a pomaranče ju robia osviežujúcou ale kľudne môžeme použiť aj iné ovocie.
Prísady:
- 250 g detských piskót
- 10 g želatíny
- 170 g cukru
- 250 g kyslej smotany
- 300 g bieleho jogurtu
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 1 sáčok vanilkového cukru
- 3-4 ks mandariniek
- 2 ks pomarančov
Postup:
Pomaranče olúpeme a nakrájame na tenké plátky, tortovú formu o priemere 22 cm s odnímateľnými bokmi vyložíme potravinárskou fóliou. Dno a bok formy vyplníme plátkami pomarančov. Hotová torta bude estetickejšia.
Polovicu krému navrstvíme na piškóty a znovu poukladáme jednu vrstvu piškót. Navrstvíme zvyšný krém, na vrch poukladáme pomarančové plátky. Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo aj na noc, aby nám krém stuhol. Formu prikryjeme tanierom a tortu vyklopíme, odstráníme formu aj fóliu a tortu môžeme krájať.