- Advertisement -
Dnes Vám prinášame vskutku originálny nápad na pečivo, ktoré spája všetky tradičné chute. Verte nám, jeden kúsok Vám stačiť nebude!
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 8 PL cukru
- 8 PL hladkej múky
- 8 PL minerálnej vody
- 8 PL oleja
- 1 ČL jedlého škrobu
- 1/2 ČL prášku na pečenie
Na krém:
- 25 dkg cukru
- 25 dkg masla
- 2,5 dl vody
- 5 dkg hladkej múky
- Na zdobenie:
- 10 dkg horkej čokolády
- vlašské orechy
Ako na to?
- Najprv zmiešajte v miske všetky prísady určené do cesta a spracujte cesto.
- Akonáhle dostanete homogénna zmes, rozdeľte ho na 2 časti a nechajte v chladničke približne 30 minút odležať.
- Potom si z cesta urobte placku a vykrájajte kolieska, či tvary podľa Vášho výberu.
- Vymažte si formu na pečenie maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov.
- Teraz prichádza na rad príprava krému. Najprv si zkaramelizujte cukor pri nízkej teplote, potom pridajte maslo a 30 ml vody. Dajte späť na platňu a pri nízkej teplote primiešajte zvyšok vody a múku. Miešajte, kým Vám nevznikne homogénna zmes.
- Zmes nechajte cca 30 minút vychladiť.
- Potom si vezmite upečená kolieska a začnite vrstviť. Na každý kus budete potrebovať vždy 2 ks. Vždy natrite jedno koliesko vrstvou krému a priložte druhým kolieskom.
- Výsledný výtvor nechajte odležať cez noc v chladničke, nech krém krásne stuhne.
- Na záver si už len vyberte krajšie kusy vlašských orechov a rozohrejte si na platni horkú čokoládu. Tým cukroví následne ozdobte.
Tip!
Odporúčame dochutiť krém štipkou rumu, či vaječného koňaku!
- Advertisement -Dobrú chuť prajeme!
- Advertisement -