Karamelovo-krémový nápad na cukrovinky. Keď príde návšteva, hneď im dávam vytlačené recepty, také sú chutné

- Advertisement -

Dnes Vám prinášame vskutku originálny nápad na pečivo, ktoré spája všetky tradičné chute. Verte nám, jeden kúsok Vám stačiť nebude!

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 8 PL cukru
  • 8 PL hladkej múky
  • 8 PL minerálnej vody
  • 8 PL oleja
  • 1 ČL jedlého škrobu
  • 1/2 ČL prášku na pečenie

Na krém:

  • 25 dkg cukru
  • 25 dkg masla
  • 2,5 dl vody
  • 5 dkg hladkej múky
  • Na zdobenie:
    • 10 dkg horkej čokolády
    • vlašské orechy

    Ako na to?

    1. Najprv zmiešajte v miske všetky prísady určené do cesta a spracujte cesto.
    2. Akonáhle dostanete homogénna zmes, rozdeľte ho na 2 časti a nechajte v chladničke približne 30 minút odležať.
    3. Potom si z cesta urobte placku a vykrájajte kolieska, či tvary podľa Vášho výberu.
    4. Vymažte si formu na pečenie maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov.
    5. Teraz prichádza na rad príprava krému. Najprv si zkaramelizujte cukor pri nízkej teplote, potom pridajte maslo a 30 ml vody. Dajte späť na platňu a pri nízkej teplote primiešajte zvyšok vody a múku. Miešajte, kým Vám nevznikne homogénna zmes.
    6. Zmes nechajte cca 30 minút vychladiť.
    7. Potom si vezmite upečená kolieska a začnite vrstviť. Na každý kus budete potrebovať vždy 2 ks. Vždy natrite jedno koliesko vrstvou krému a priložte druhým kolieskom.
    8. Výsledný výtvor nechajte odležať cez noc v chladničke, nech krém krásne stuhne.
    9. Na záver si už len vyberte krajšie kusy vlašských orechov a rozohrejte si na platni horkú čokoládu. Tým cukroví následne ozdobte.

    Tip!

    Odporúčame dochutiť krém štipkou rumu, či vaječného koňaku!

    - Advertisement -

    Dobrú chuť prajeme!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články