Kardinál rezy! Chutný piškótovo krémový koláč s marmeládou, ktorý svojou chuťou dostane každého.

- Advertisement -

Dnes si ukážeme recept na veľmi chutný krémovo piškótový zákusok s ríbezľovým džemom. Veríme, že bude chutiť každému!

Suroviny:

Sneh:

  • 5 Bielok asi 220 g
  • 150 g krupicového cukru cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu

Píškotové cesto:

  • 5 žĺtkov
  • 2 vajcia
  • 70 g krupicového cukru
  • Vanilkový struk
  • Citrónová kôra
  • 80 g polohrubej múky
  • práškový  cukor na posypanie

Pre krém:

  • 500 g smotany na šľahanie
  • 50 g práškový cukru
  • 1 balíček smeta-fix
  • 1 vanilkový struk (dreň)
  • Ríbezľový alebo brusnicový džem

Postup:

Vaječné bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhý sneh. Opatrne pridajte kukuričný škrob. Na plech dáme papier na pečenie a zo snehu urobíme na papier tri pásy tak, aby bolo medzi každým snehovým pásom miesto na pás z piškótového cesta, aby sme na plechu mali tri snehové a dva piškótové pasy.

Žĺtka, vajcia, práškový cukor, dužina z vanilkového struku a citrónovú kôru vymiešame do peny, pomaly pridáme muku. Zmes dáme do cukrárskeho cesta a nastriekame na plech medzi snehové pasy.

- Advertisement -

Všetko jemne posypeme práškovým cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 165°C asi 25 minút. Necháme vychladnúť. Takto si pripravíme dva pláty.

Smotanu vyšľaháme s dužinou z vanilkového struku, smeta fix a cukrom do tuha. Piškótové pásy natrieme ríbezľovým džemom a celý plát natrieme šľahačkovým krémom, na vrch uložíme druhý plát, tak aby bola pekná pocukrovaná strana na vrch.

- Advertisement -

Odložíme do chladničky, až kým budeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články