Dnes si ukážeme recept na veľmi chutný krémovo piškótový zákusok s ríbezľovým džemom. Veríme, že bude chutiť každému!
Suroviny:
Sneh:
- 5 Bielok asi 220 g
- 150 g krupicového cukru cukru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
Píškotové cesto:
- 5 žĺtkov
- 2 vajcia
- 70 g krupicového cukru
- Vanilkový struk
- Citrónová kôra
- 80 g polohrubej múky
- práškový cukor na posypanie
Pre krém:
- 500 g smotany na šľahanie
- 50 g práškový cukru
- 1 balíček smeta-fix
- 1 vanilkový struk (dreň)
- Ríbezľový alebo brusnicový džem
Postup:
Vaječné bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhý sneh. Opatrne pridajte kukuričný škrob. Na plech dáme papier na pečenie a zo snehu urobíme na papier tri pásy tak, aby bolo medzi každým snehovým pásom miesto na pás z piškótového cesta, aby sme na plechu mali tri snehové a dva piškótové pasy.
Žĺtka, vajcia, práškový cukor, dužina z vanilkového struku a citrónovú kôru vymiešame do peny, pomaly pridáme muku. Zmes dáme do cukrárskeho cesta a nastriekame na plech medzi snehové pasy.
Všetko jemne posypeme práškovým cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 165°C asi 25 minút. Necháme vychladnúť. Takto si pripravíme dva pláty.
Smotanu vyšľaháme s dužinou z vanilkového struku, smeta fix a cukrom do tuha. Piškótové pásy natrieme ríbezľovým džemom a celý plát natrieme šľahačkovým krémom, na vrch uložíme druhý plát, tak aby bola pekná pocukrovaná strana na vrch.
Odložíme do chladničky, až kým budeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!