Ingrediencie
- 130 g masla
- 80 g cukru
- 3 PL majonézy
- 1 žĺtok
- 320 g múky
- Štipka soli
- ½ ČL prášku do pečiva alebo sódy
- Vanilka
Postup
Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, soľou a vanilkou.
Pridajte žĺtok a majonézu, vypracujte si hladkú zmes.
Nasypte po častiach preosiatu múku, prášok do pečiva alebo sódu.
Vypracujte cesto – zmes by mala byť mäkká a nemala by byť lepkavá.
Cesto zabaľte do fólie a dajte na 20 minút do chladničky.
Dosku si posypte múkou, cesto rozdeľte na 2 časti a vyformujte na tvar klobásky.
Nakrájajte ich na kúsky a poukladajte na plech vystlaný papierom.
Pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút dozlatista. Pre istotu kontrolujte stav ešte počas pečenia.
Vychladnuté kúsky posypte krupicovým cukrom. Do cesta môžete pridať citrónovú kôru alebo pomleté orechy.
Zdroj: souspark.ru