Pečenie dezertov z jabĺk bolo vždy správnou a mimoriadne chutnou voľbou. Nasledujúci koláč je veľmi jemný, má bohatú plnku, málo cesta a krém, ktorý dokopy vytvára veľmi jemnú chuť.
Osloví vás jednoduchá príprava a dostupnosť všetkých ingrediencií.
Potrebujete
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- Vanilkový struk
- 1 balík prášku do pečiva
- 200 ml mlieka
- 50 g roztopeného masla
- 350 g hladkej múky
Na prípravu krému
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 2-3 pl cukru
- 2 pl škrobu
- 2 jablká
Postup
Vajcia zmiešajte s cukrom a vnútrom vanilkového lusku.
Zmes vyšľahajte mixérom, kým nie je pevná a hustá.
Prilejte mlieko, rozpustené maslo a vareškou všetko premiešajte.
Nasypte preosiatu múku s práškom do pečiva a šľahajte do zhustnutia.
Vajcia si v hrnci zmiešajte so škrobom, cukrom, mliekom a umiestnite ho na mierny plameň.
Varte do zhustnutia, odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie, vylejte do nej cesto a pridajte jablká nakrájané na kúsky.
Z vrchu naneste krém a rovnomerne ho rozmiestnite.
Pečte asi 30 – 40 minút na 180 stupňoch.
Vychladnutý koláč vyberte z formy, posypte práškovým cukrom a škoricou.
Aby sa krém ľahšie a rovnomerne nanášal na koláč, vložte ho do vrecúška, odstrihnite roh a aplikujte ho na povrch dezertu.
Zdroj: ZD